Matematik

opg.: K betragtes som reelt

07. november 2007 af Tissi (Slettet)
FORSTÅR bare ikke denne opgave. Nogen der vil hjælpe med, hvad jeg skal samt give et lille hint?


opgaven:
for et reelt tal K betragtes ligningen:

(K+1)x^2+2kx+k+2

a: løs ligningen for K = -2
b: for hvilke værdier af K har ligningen ingen løsninger? 1 løsning? 2 løsninger?


I a'eren - skal jeg bare sætte -2 på K's plads? Men hvad er det lige, jeg skal finde? K?


Mvh. T.

Svar #1
07. november 2007 af Tissi (Slettet)

ligningen hedder selvfølgelig:

(K+1)x^2+2kx+k+2=0

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2007 af Molle (Slettet)

Ja, du sætter -2 ind på k's plads. (Jeg går ud fra at lille k og store K er det samme)
Så skal du naturligvis løse ligningen mht. x, som er den eneste ubekendte tilbage. Det er en normal andengradsligning.

I b skal du kigge på, hvad k skal være for d > 0 (2 løsninger), d = 0 (1 løsning) og d < 0 (ingen løsning).

Svar #3
07. november 2007 af Tissi (Slettet)

Ja, lille k og store K er den samme - undskyld.

Dvs. at jeg skal finde diskriminanten? (i opg. a)


Tusind tak for hjælpen!

Svar #4
07. november 2007 af Tissi (Slettet)

nej, okay.. har fundet ud at jeg ikke skal finde diskriminanten men blot løse den som en ligning.

jeg er kommet frem til dette:

(-2+1)x^2-4x-2+2=0

hvad skal jeg så nu? gange ind i parantesen?

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. november 2007 af dnadan (Slettet)

#4
Dette er en 'almindelig andengradsligning', reducer ligningnen og udregn den ved brug af diskriminanten.

Skriv et svar til: opg.: K betragtes som reelt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.