Matematik
Tilsyneladende let opg. om forhold
10. november 2007 af
mathjælp (Slettet)
Jeg er gået helt kold i denne opgave, som eller virker ret let.
Forholdet mellem antallet af gifte og singler skal være 0,45 til arrangementet. Bestem antallet af gifte og singler, hvis der skal kun skal inviteres 500 mennesker i alt.
Jeg kan bare ikke få det samme som facitlisten... kunne I give et hint?
Jeg har selv prøvet at opstille nogle ligninger, men de er vist forkerte:
s = singler
g = gifte
Forholdet er 0,45, så g/s = 0,45 <=> g = 0,45s
Dvs. s + 0,45s = 500 => s = 344,8 ~ 345
men det er forkert.
Forholdet mellem antallet af gifte og singler skal være 0,45 til arrangementet. Bestem antallet af gifte og singler, hvis der skal kun skal inviteres 500 mennesker i alt.
Jeg kan bare ikke få det samme som facitlisten... kunne I give et hint?
Jeg har selv prøvet at opstille nogle ligninger, men de er vist forkerte:
s = singler
g = gifte
Forholdet er 0,45, så g/s = 0,45 <=> g = 0,45s
Dvs. s + 0,45s = 500 => s = 344,8 ~ 345
men det er forkert.
Svar #1
10. november 2007 af Yorba (Slettet)
Så er din facitliste forkert ;)
Du har regnet rigtigt. Hvis du prøver at udregne: 155 / 345 giver det 0,449 ~ 0,45 hvilket er forholdet :)
Du har regnet rigtigt. Hvis du prøver at udregne: 155 / 345 giver det 0,449 ~ 0,45 hvilket er forholdet :)
Svar #2
10. november 2007 af mathjælp (Slettet)
Hovsa, næ... det er mig, som har læst opgaven forkert. Jeg har byttet om på det, så det er s/g = 0,45, og ikke g/s som skrevet i opgaven. Synes også det var mærkeligt at jeg blev ved med at få det omvendte resultat :)
Skriv et svar til: Tilsyneladende let opg. om forhold
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
