Matematik
ligning for tangenten
11. november 2007 af
Yasir (Slettet)
Jeg har en funktion f :
f(x) = \sqrt{x}
Hvordan kan jeg bestemme ligning for tangenten til grafen for f i punktet Q(4,f(4)) ?
f(x) = \sqrt{x}
Hvordan kan jeg bestemme ligning for tangenten til grafen for f i punktet Q(4,f(4)) ?
Svar #2
11. november 2007 af Isomorphician
ved at finde hældningskoefficienten til x = 4 (f'(4)) og derefter sætte den ind i ligningen for den rette linje: y = ax + b
Svar #3
11. november 2007 af Angelica18 (Slettet)
differenter sqrt(x), indsæt så din x-værdi ind i stedet for x i differentialkvoitenten, så har du hældningen på tangenten, som er lig med "a".
Tangents ligning: y=ax+b.
Derefter kan du isolere b, ved at indsætte dit punkt
Tangents ligning: y=ax+b.
Derefter kan du isolere b, ved at indsætte dit punkt
Svar #4
11. november 2007 af peberdelfinen (Slettet)
Du bruger tangentligningen:
y=f'(x0)(x-x0)+f(x0)
y=f'(x0)(x-x0)+f(x0)
Skriv et svar til: ligning for tangenten
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
