Matematik

anvendelse af andengradsligning??

11. november 2007 af pianoforte (Slettet)
Det ville virkelig være dejligt, hvis nogen kunne hjælpe. Er kørt helt fast med denne opgave:

Foran et haveskur skal der anlægges et bed met et areal på 40 kvm. Til bedet står der 18 m hegn til rådighed, som skal indhegne bedet.
Hvilke mål skal bedet have?
(bemærk : bedet ligger altså op imod skuret, den ene side skal ikke regnes med).



På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2007 af dnadan (Slettet)

Du ved, at der er 18 meter hegn til rådighed og der er 3 gældende sider, hvoraf to af dem er ens, heraf fås:
18=x+x+y

Du ved yderligere, at arealet af bedet skal være 40 m^2, heraf fås:
40=x*y

Løs dette ligningssystem.

Svar #2
11. november 2007 af pianoforte (Slettet)

Tusind tak for svaret. Men jeg forstår stadig ikke hvordan jeg skal sætte ligningen op og komme frem til løsningen. Kan du hjælpe mig med det? Det ville virkelig være dejligt ...

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2007 af dnadan (Slettet)

Du har disse to ligninger med to ubekendte:
18=x+x+y
40=x*y
Løs ligningssystemet.

Svar #4
11. november 2007 af pianoforte (Slettet)

Jeg forstår det stadig ikke ... kunne du forklare det lidt mere præcist .. også hvordan jeg skal gå i gang med det ?

Beklager det virkelig .. matematik er ikke mit stærke felt .. på forhånd tak ..

Svar #5
11. november 2007 af pianoforte (Slettet)

jeg fandt ud af det .. tusind tak ..

Skriv et svar til: anvendelse af andengradsligning??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.