Matematik

Kvadratrod og excel

12. november 2007 af RnB-feVeR (Slettet)
Hej alle

Er der nogen der ved hvordan man laver kvrod i n'te i programmet excel???

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2007 af Isomorphician

hvis du mener det n'te rod af x, så kan det skrives på følgende måde:
x^(1/n)

Svar #2
12. november 2007 af RnB-feVeR (Slettet)

Nu er jeg ikk mester til det med formler men jeg har da fundet frem til at formlen skal hedde. Problemet er bar hvordan det skrives i excel

7^(kvrod)24000/(20000+1)=r

eller uden tal så hedder problemet der indsættes 20000 på en konto. efter 7 år står der 24000. beregn den gennemsnitlige rente.

PÅ forhånd tak for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2007 af Jean

=7*KVROD(24000)/(20000+1)

hvis dansk excel

ellers

=7*SQRT(24000)/(20000+1)

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. november 2007 af Jean

Glem det. Så ikke lige at det skulle være i den 7'ende rod.

Svaret er:

=(24000)*(1/7)/(20000+1)

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. november 2007 af Isomorphician

20000 * (1+r) ^7 = 24000
(1+r)^7 = 24000/20000
1 + r = (24000/20000)^(1/7)
r = (24000/20000)^(1/7) – 1

Svar #6
12. november 2007 af RnB-feVeR (Slettet)

Super tusind tak for hjælpen :)

Skriv et svar til: Kvadratrod og excel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.