Matematik

Ligning

12. november 2007 af marlene2601 (Slettet)


/ = Brøk streg

Ligning 1: 3(y+1) / 2+x = 3y / x-1
Ligning 2: (x+6)2 / 3+y = 2+2x / y+1

Nr 1: 3y+3 / 2+x = 3y / x-1
Nr 2: 2x+12 / 3+y = 2+2x / y+1

Nr 1: 3y+3(x-1)
3y(2+x)

Nr 2: 2x+12(y+1)
2+2x(3+y)

Så har jeg de 2 ligninger igen.. Men så kan jeg ikke komme vidre.. Skal endten bruge indsættelses metoden, lige store koefficienters metode eller determinant metoden til at løse den med. Men mangler hjælp til at komme vidre.. Pleace...

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Jeg antager, at du har ligningerne


selvom det faktisk ikke er det du skriver, men du fortæller intet om hvad du skal.

Svar #2
12. november 2007 af marlene2601 (Slettet)

Ja, det er korrekt at det er dem jeg har... Jamen jeg skal finde x og y og kan så ikke komme vidre end til jeg har fået det til som er at ligning a er 3y(2+x) og ligning b 2+2x(3y+y).. Men mangler så hjælp til at kunne komme vidre så x og y kan findes..

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2007 af JP_NSE (Slettet)

jeg synes du skulle isolere enten x eller y og så indsætte i den anden ligning:P

Svar #4
12. november 2007 af marlene2601 (Slettet)

Ja, ved jeg.
Kunne du evt. give et ekspempel på det ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. november 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#4:
Af #1 har du for x != -2, x != 1, y != -3 og y != -1, at


Heraf har du, at


Altså er


Så må du selv lave resten.

Svar:
(x,y) = (-7/2,-3/2)

Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.