Matematik
Vektorer i planen
12. november 2007 af
darkseer (Slettet)
Hej
Jeg sidder med en række opgaver med vektorer i planen, og i denne opgave er jeg stødt ind i nogle problemer som giver mig grå hår på hovedet. Har uploaded opgaven som billede her http://rapidshare.com/files/69234227/uge_46.JPG.
Spørgsmål a er ret simpelt.
Spørgsmål b er lidt tricky, men jeg tror jeg har løst den ved at sige vektor a står vinkelret på vektor a+tb, når vektor 'prikket' med vektor a+tb = 0.
Hvordan løser man spørgsmål c. Kan det passe man får 2 t værdier. Og skal man formode at vinklen mellem de to stadig er 90 grader.?
Håber der er en derude som kan kickstarte mig igen.
Jeg sidder med en række opgaver med vektorer i planen, og i denne opgave er jeg stødt ind i nogle problemer som giver mig grå hår på hovedet. Har uploaded opgaven som billede her http://rapidshare.com/files/69234227/uge_46.JPG.
Spørgsmål a er ret simpelt.
Spørgsmål b er lidt tricky, men jeg tror jeg har løst den ved at sige vektor a står vinkelret på vektor a+tb, når vektor 'prikket' med vektor a+tb = 0.
Hvordan løser man spørgsmål c. Kan det passe man får 2 t værdier. Og skal man formode at vinklen mellem de to stadig er 90 grader.?
Håber der er en derude som kan kickstarte mig igen.
Svar #1
12. november 2007 af peter lind
Arealet af parallogrammet er |a||b|*sin til mellemliggende vinkel.
Svar #2
13. november 2007 af darkseer (Slettet)
ja det ved jeg.. hehe. men det hjælper ikke på min problemstilling.
20 = |a||a+tb|*sin til mellemliggende vinkel...
hva er den mellemliggende vinkel.. er den 90 eller 30.. man kan ikk finde vinklen ved beregning, da man får en ligning med 2 ubekendte, t og vinkel v..
20 = |a||a+tb|*sin til mellemliggende vinkel...
hva er den mellemliggende vinkel.. er den 90 eller 30.. man kan ikk finde vinklen ved beregning, da man får en ligning med 2 ubekendte, t og vinkel v..
Svar #3
13. november 2007 af darkseer (Slettet)
ellers tak for hjælpen. nu må jeg glæde mig til vi får opgavefacit imorgen :)
Skriv et svar til: Vektorer i planen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
