Matematik

Nem lille opgave om længde

12. november 2007 af Dokie (Slettet)
Hej allesammen

Er der nogen, som kan vise en beregning for, hvorlangt gartneren skal køre for at slå en plæne, som har en længde på 110 m, og en bredde på 72 m.
Og græsslåmaskinen har en bredde på 1,524 m.

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2007 af -Zeta- (Slettet)

Find ud af hvor mange gange gartneren skal køre frem og tilbage.

72m/1.524m = 48 (rundet op)

Gang nu med længden.

48*110m = 5256 km

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2007 af -Zeta- (Slettet)

#1.
Okay, ikke kilometer (km) men i meter (m).

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2007 af Sherwood (Slettet)

For et mere præcist resultat:

110*72/1,524=5196,85m

Så kan du selv runde op.

Svar #4
12. november 2007 af Dokie (Slettet)

Mange tak skal I have.

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. november 2007 af -Zeta- (Slettet)

#3.
Jeg er ikke sikker på, at det resultat er helt OK. Det vil betyde, at gartneren skal køre frem og tilbage på græsplænen 47.244 gange. Man må vel gå ud fra, at det - i dette praktiske tilfælde - kun er værdier inden for N som er gyldige.

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. november 2007 af Sherwood (Slettet)

#5 Men det er jo længden, der skal beregnes. Det er ikke en forudsætning, at gartneren skal klare det ved at gå i lige baner frem og tilbage.

Skriv et svar til: Nem lille opgave om længde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.