Matematik

uden for parentes - hjælp!!!!!

12. november 2007 af frederik159 (Slettet)
er der nogen som kan regne sådan et stykke ud?
Man skal sætte mest muligt uden parentes, men hvad giver det så?
6a^2 by^2 + 12ab^2 xy^2

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2007 af SJPD (Slettet)

y^2 (6a^2b + 12ab^2x) men at gøre det hele fatte jeg heller ikke

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2007 af SJPD (Slettet)

her har jeg jo kun sat y^2 udenfor parentes


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2007 af Marie+Louise (Slettet)

Mener du 6a^2*by^2 + 12ab^2*xy^2?

Svar #4
12. november 2007 af frederik159 (Slettet)

ja. kan du hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. november 2007 af Marie+Louise (Slettet)

Ok.
Hvilke bogstaver går igen i begge led?

Svar #6
12. november 2007 af frederik159 (Slettet)

a b og y

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. november 2007 af Marie+Louise (Slettet)

Jeps... også 6, da 12 = 6*2!
a^2 svarer jo til a*a. Så hvis du nu skulle sætte a ude for en parentes i flg. ligning: 4a^2b+8ac = 4a(ab+2c) (eftertjeck ved at gange ind igen). Prøv nu med din ligning :)

Svar #8
12. november 2007 af frederik159 (Slettet)

øhhh... den var jeg ikke hlet med på, hvad skal jeg prøve med ligningen?

Svar #9
12. november 2007 af frederik159 (Slettet)

hvor kommer de tal fra ligningen fra?

Svar #10
12. november 2007 af frederik159 (Slettet)

6a^2*by^2 + 12ab^2*xy^2 lægge det lige ind igen

Svar #11
12. november 2007 af frederik159 (Slettet)

6a^2*by^2 + 12ab^2*xy^2 = 6a(aby^2 + 2*6ab*xy^2) men det går jo ik op

Brugbart svar (0)

Svar #12
12. november 2007 af Marie+Louise (Slettet)

Det i #7 er et helt andet eksempel! Men du skal bruge den samme tankegang...
i #11 er du på rette spor, men som du sagde tidligere, så er b og y også en fælles faktor, som kan sættes udenfor parentesen.

Svar #13
12. november 2007 af frederik159 (Slettet)

søde marie eller Louise, vil du ikke gøre dagens gode gerning og lave opgaven for mig, så jeg kan være frisk og veludhvilet til imorgen. tilgengæld lover jeg at jeg nok skal få min mat. lære til at forklare hvordan man løser den slags opgaver :S plz.........

Brugbart svar (0)

Svar #14
12. november 2007 af Marie+Louise (Slettet)

Jo ok. Så for en gangs skyld da :)

6a^2*by^2 + 12ab^2*xy^2 =
6(a^2*by^2 + 2ab^2*xy^2) =
6a(2a*by^2 + 2b^2*xy^2) =
6ab(2a*y^2 + 2bxy^2) =
6aby^2(2a + 2bx) =

Det er Marie-Louise :)

Svar #15
12. november 2007 af frederik159 (Slettet)

arrr....... takker udover det normale, Marie-louise. og nu har jeg også en ide om hvordan man gøre det. men skal nok lige spørge min mat lære. og igen takker søde Marie-Lousie

Brugbart svar (0)

Svar #16
12. november 2007 af Marie+Louise (Slettet)

Det er i orden, nogle gange lærer man mest ved eksemplerne :)

Svar #17
12. november 2007 af frederik159 (Slettet)

jep. faktisk lidt easy nu. takker ;D

Brugbart svar (0)

Svar #18
13. november 2007 af Marie+Louise (Slettet)

Hehe, i din forblindelse har du forhåbentlig set, at det rigtige resultat er
6aby^2(a + 2bx), og ikke 6aby^2(2a + 2bx) :)
Det har nok været en copy/paste-fejl... :)

Skriv et svar til: uden for parentes - hjælp!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.