Matematik
Cylinder
13. november 2007 af
geschwin (Slettet)
Heej (:
Nogen som kan hjælpe?
Forstår intet af den her opgave!!
En bestemt type glas har udvendig form som en cylinder med højden h og grundfladeradius r. Det indre af glasset har form som en kegle med højde h oh grundfladeradius r. Glasset skal kunne rumme 1dm^3
a) Bestem h som funktion af r.
Glassets udvendige overfalde O består af cylinderens krumme overflade og bund.
b) Bestem en forskrift for O som funktion af r.
PÅ forhånd tak!
Nogen som kan hjælpe?
Forstår intet af den her opgave!!
En bestemt type glas har udvendig form som en cylinder med højden h og grundfladeradius r. Det indre af glasset har form som en kegle med højde h oh grundfladeradius r. Glasset skal kunne rumme 1dm^3
a) Bestem h som funktion af r.
Glassets udvendige overfalde O består af cylinderens krumme overflade og bund.
b) Bestem en forskrift for O som funktion af r.
PÅ forhånd tak!
Svar #1
13. november 2007 af Teazy (Slettet)
a)
v(pyramide) = 1/3 * h * G
i dit tilfælde er v = 1 og G = pi*r^2
dvs. 1 = 1/3 * h * pi*r^2
Isoler h og du har h(r)
v(pyramide) = 1/3 * h * G
i dit tilfælde er v = 1 og G = pi*r^2
dvs. 1 = 1/3 * h * pi*r^2
Isoler h og du har h(r)
Skriv et svar til: Cylinder
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
