Fysik
skrå kast.. plz hjælp
14. november 2007 af
mikeh (Slettet)
Hej.. jeg er igang med en rapport, og vil gerne lige hjælpes igang..
vi har skudt med nogle kugler, med 3 forskellige elevationsvinkler og har så målt hvor højt op de ramten, når der fra kanonen til pladen er 0,97 m
altså x = 0,97 m
deraf har vi målt;
30 grader = 0,345 m (y)
45 grader = 0,557 m (y)
60 grader = 0,775 m(y)
når jeg har de værdier kan jeg for hver enkelt af dem regne farten ud vha. (ymax*2g)/sin(thetha)
f.eks. for 30 grader får jeg en hastighed på 13,55 m/s
men så lyder opgaven;
afbild y som funktion af x for hver af de tre vinkler. altså jeg skal vel tegne deres banekurver?
dertil kan jeg bruge formlen;
y(x) = -½g* ((x^2) / (cos(thetha)^2*vo^2)+ tan(thehtha)+x
så kan jeg jo så tegne de 3 forskellige banekurver ind? er det ikk rigtigt?
vi har skudt med nogle kugler, med 3 forskellige elevationsvinkler og har så målt hvor højt op de ramten, når der fra kanonen til pladen er 0,97 m
altså x = 0,97 m
deraf har vi målt;
30 grader = 0,345 m (y)
45 grader = 0,557 m (y)
60 grader = 0,775 m(y)
når jeg har de værdier kan jeg for hver enkelt af dem regne farten ud vha. (ymax*2g)/sin(thetha)
f.eks. for 30 grader får jeg en hastighed på 13,55 m/s
men så lyder opgaven;
afbild y som funktion af x for hver af de tre vinkler. altså jeg skal vel tegne deres banekurver?
dertil kan jeg bruge formlen;
y(x) = -½g* ((x^2) / (cos(thetha)^2*vo^2)+ tan(thehtha)+x
så kan jeg jo så tegne de 3 forskellige banekurver ind? er det ikk rigtigt?
Svar #2
15. november 2007 af mikeh (Slettet)
lige en refresher?
jeg vil bli ultra glad hvis der er en der vil hjælpe? det er lidt vigtigt?
jeg vil bli ultra glad hvis der er en der vil hjælpe? det er lidt vigtigt?
Skriv et svar til: skrå kast.. plz hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
