Matematik
Beregning af skæringspunkt
15. november 2007 af
Nissen1964 (Slettet)
Hey.
Nogle der kan hjælpe mig med denne opgave:
F(x) = vx2 + 5 og g(x) = 3
Vis ved beregning at graferne for f og g skærer hinanden i punkterne (-2,3) og (2,3)
Forstår den simpelthen ikke.
På forhånd tak.
Nogle der kan hjælpe mig med denne opgave:
F(x) = vx2 + 5 og g(x) = 3
Vis ved beregning at graferne for f og g skærer hinanden i punkterne (-2,3) og (2,3)
Forstår den simpelthen ikke.
På forhånd tak.
Svar #1
15. november 2007 af Nissen1964 (Slettet)
Der hvor der står vx2+5 . skal der stå Kvadratrod x2 +5
Svar #4
15. november 2007 af mathon
sqr(x^2+5) = 3
x^2+5 = 9
x^2 = 4
x1 = -2 og x2 = 2
skæringspunkter:
S1(-2,3) og S2(2,3)
x^2+5 = 9
x^2 = 4
x1 = -2 og x2 = 2
skæringspunkter:
S1(-2,3) og S2(2,3)
Svar #5
15. november 2007 af -Zeta- (Slettet)
sqrt(x^2 + 5) = 3
x^2 + 5 = 9
x^2 = 2
x = 2 v x = -2
Indsæt nu disse x-værdier i F(x), og isoler y.
y = sqrt(x^2 + 5)
x^2 + 5 = 9
x^2 = 2
x = 2 v x = -2
Indsæt nu disse x-værdier i F(x), og isoler y.
y = sqrt(x^2 + 5)
Skriv et svar til: Beregning af skæringspunkt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
