Kemi
pH-værdier / koncentration (c)
13. februar 2003 af
SP anonym (Slettet)
Der ønskes IKKE resultater på følgende opgaver, men derimod forklaringer, der, kort og præcist - gerne skåret ud i pap, forklarer, hvad jeg skal gøre :o)
1. Hvad er pH i flg. opgaver?
EKS. 0,05 mol/L HCl
2. Koncentrationen af saltsyre i mavesækken er ca. 0,03 mol/L. Beregn pH i mavesækken!
3. Hvad er koncentrationen af flg. opløsninger?
EKS. svovlsyreopløsning med pH = 0,5
4. Ved en indikatortitrering af 20,00 mL HCl-opløsning er der ved fraveomslag forbrugt 17,55 mL 0,105 mol/L NaOH-opløsning. Beregn HCl-opløsningens koncentration samt HCl-opløsningens pH-værdi!
Håber at nogen er friske på at hjælpe een, som ikke forstår sig på disse opgaver!
1. Hvad er pH i flg. opgaver?
EKS. 0,05 mol/L HCl
2. Koncentrationen af saltsyre i mavesækken er ca. 0,03 mol/L. Beregn pH i mavesækken!
3. Hvad er koncentrationen af flg. opløsninger?
EKS. svovlsyreopløsning med pH = 0,5
4. Ved en indikatortitrering af 20,00 mL HCl-opløsning er der ved fraveomslag forbrugt 17,55 mL 0,105 mol/L NaOH-opløsning. Beregn HCl-opløsningens koncentration samt HCl-opløsningens pH-værdi!
Håber at nogen er friske på at hjælpe een, som ikke forstår sig på disse opgaver!
Svar #2
14. februar 2003 af SP anonym (Slettet)
1. pH=-log[H+]
HCl er fuldstændig
hydronolyseret, så [H+]=c(HCl)
altså pH=-log(0,05)=1,3
2. samme princip som sidste opgave
3. [H+]=10^(-pH)
4.
17,55 mL*0,105 mol/L = 20,00mL*x
x = c
løs ligning
HCl er fuldstændig
hydronolyseret, så [H+]=c(HCl)
altså pH=-log(0,05)=1,3
2. samme princip som sidste opgave
3. [H+]=10^(-pH)
4.
17,55 mL*0,105 mol/L = 20,00mL*x
x = c
løs ligning
Skriv et svar til: pH-værdier / koncentration (c)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
