Matematik

differentier

18. november 2007 af nunu1989 (Slettet)
Hej.. Hvordan differentier man funktionen: f(x)=ln(2x^2+4x). Vi ved at, f(x)=ln(x)__ f´(x)=1/x

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2007 af dnadan (Slettet)

Der er tale om en sammensat funktion, så denne differeres ved brug af reglen:

f(x)=g(h(x)) => f'(x)=h'(x)*g'(h(x))

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2007 af mathon

f(x)=ln(2x^2+4x).

f'(x) = 1/(2x^2+4x)*(2x^2+4x)' = (4x+4)/(2x^2+4x) = 4(x+1)/(2x(x+2)) =

2((x+1)/(x(x+2))

Svar #3
18. november 2007 af nunu1989 (Slettet)

mange tak..

Skriv et svar til: differentier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.