Matematik
opstil en formel.. - opgave 9 - eksamensopgave - b-niveau - 15. maj
18. november 2007 af
bolettez (Slettet)
Ved dyrkning af en bestemt bakterie optælles antallet af bakterier med jævne mellemrum igennem nogle timer. Ved forsøgets start var der 15 bakterier, og det viser sig, at antallet af bakterier fordobles, hver gang der er gået 22 minutter.
a) Opstil en formel, der beskriver antal bakterier som funktion af antal minutter efter forsøgets start.
Håber I kan hjælpe.
a) Opstil en formel, der beskriver antal bakterier som funktion af antal minutter efter forsøgets start.
Håber I kan hjælpe.
Svar #1
18. november 2007 af uksomi (Slettet)
15=b*a^0 <-> b=15
efter 22 min kan vi beregne a da vi ved at antallet af bakterier fordobles:
30=15*a^22 <-> 30/15=a^22 <-> ln2=lna^22 <-> ln2=22*lna<-> ln2/22=lna<-> a=e^(ln2/22)=1,03
så jeg tror at der skal stå f(x)=15*1,03^t, hvor f er antallet af bakterier og t er antal tid.
efter 22 min kan vi beregne a da vi ved at antallet af bakterier fordobles:
30=15*a^22 <-> 30/15=a^22 <-> ln2=lna^22 <-> ln2=22*lna<-> ln2/22=lna<-> a=e^(ln2/22)=1,03
så jeg tror at der skal stå f(x)=15*1,03^t, hvor f er antallet af bakterier og t er antal tid.
Svar #6
18. november 2007 af bolettez (Slettet)
haha okay :)
når jeg regner a ud i solve får jeg to løsninger (a= - 1,03 v a= 1,03). ville det være korrekt at skrive at a ikke må være negativ?
når jeg regner a ud i solve får jeg to løsninger (a= - 1,03 v a= 1,03). ville det være korrekt at skrive at a ikke må være negativ?
Skriv et svar til: opstil en formel.. - opgave 9 - eksamensopgave - b-niveau - 15. maj
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
