Matematik
Vektor - svær opgave
18. november 2007 af
Jensbojsen (Slettet)
Hvordan skal jeg gøre dette?
En linje l har ligningen y=-3x+7 . En cirkel har ligningen (x-2)^2+(y-5)^2=(1/2)^2 . Bestem afstanden fra cirklen til l.
Hvordan skal jeg gøre dette?
En linje l har ligningen y=-3x+7 . En cirkel har ligningen (x-2)^2+(y-5)^2=(1/2)^2 . Bestem afstanden fra cirklen til l.
Svar #1
18. november 2007 af Plooki (Slettet)
den står totalt forklaret i din matematikbog vil jeg tror !
Svar #2
18. november 2007 af mathon
l: y=-3x+7 eller
3x+y-7=0
dist(l,P(x,y)) = |3x+y-7|/sqr(3^2+1^2) = |3x+y-7|/sqr(10)
afstanden mellem cirklen og l: ||3*2+5-7|/sqr(10)-r| =
||3*2+5-7|/sqr(10)-(1/2)|
3x+y-7=0
dist(l,P(x,y)) = |3x+y-7|/sqr(3^2+1^2) = |3x+y-7|/sqr(10)
afstanden mellem cirklen og l: ||3*2+5-7|/sqr(10)-r| =
||3*2+5-7|/sqr(10)-(1/2)|
Svar #3
18. november 2007 af Jensbojsen (Slettet)
#1:
Har ingen her desværre, men vil du ikke forklare?
Har ingen her desværre, men vil du ikke forklare?
Skriv et svar til: Vektor - svær opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
