Kemi

kemi hjælp

19. november 2007 af Signesp (Slettet)
jeg skal beregne pH i en 0,8 M saltsyre. Hvordan gør jeg? Er resultat 7,45? Eller jeg helt gal på den?
Tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2007 af Larsendrengen (Slettet)

pH = -log[H3O+] = -log[HCl]

Svar #2
19. november 2007 af Signesp (Slettet)

Ville du hjælpe mig med at sætte det ind i en formel og regne det ud? For jeg tror ikke jeg gør det rigtigt? :(

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2007 af Larsendrengen (Slettet)

Du har vel en regnemaskine foran dig !

Tast 0,8, tryk på Log knappen og derefter -/+ knappen

Svar #4
19. november 2007 af Signesp (Slettet)

Jeg får det altså til 7,45. Og jeg ved det ikke passer. Ikke sandt?

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. november 2007 af Larsendrengen (Slettet)

Du har ikke gjort som jeg skrev. Jeg får pH = 0,097 = 0,1 (afrundet)

Hvad har du tastet på din regnemaskine, og hvilke taster trykekr du på?

Det er verdens nemmeste opgave.

Svar #6
19. november 2007 af Signesp (Slettet)

Jeg har gjort præcis som du har sagt. Men nu får jeg det til 0,069?

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. november 2007 af Larsendrengen (Slettet)

Du har tastet forkert igen, for det giver 0,0969

Svar #8
19. november 2007 af Signesp (Slettet)

Hmm. Okay. Jeg prøver igen. Jeg er rigtig dum til det her mann. Men mange tak for hjælpen. Jeg prøver IGEN :)

Svar #9
19. november 2007 af Signesp (Slettet)

Beregn pH i en 1.8 M Ba(OH)2 giver det: 14,5563?

Skriv et svar til: kemi hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.