Matematik
Beregning af h i en cylinder
19. november 2007 af
Sara Sofie (Slettet)
Opgaven lyder sådan:
I en kegle med grundfladeradius 2 og højde 3 anbringes en cylinder. Cylinderens højde betegnes h, og cylinderens radius betegnes med x.
- Beregn h, når cylinderens radius er x=0,5.
Mit spørgsmål lyder så på, hvordan jeg finder denne højde. Jeg ved at en cylinders rumfang regnes ved V=pi*r*r*h, men jeg mangler jo rumfanget af cylinderen. Ellers har jeg jo to ubekendte.
Jeg har regnet keglens rumfang, og fået det til 4*pi.
I en kegle med grundfladeradius 2 og højde 3 anbringes en cylinder. Cylinderens højde betegnes h, og cylinderens radius betegnes med x.
- Beregn h, når cylinderens radius er x=0,5.
Mit spørgsmål lyder så på, hvordan jeg finder denne højde. Jeg ved at en cylinders rumfang regnes ved V=pi*r*r*h, men jeg mangler jo rumfanget af cylinderen. Ellers har jeg jo to ubekendte.
Jeg har regnet keglens rumfang, og fået det til 4*pi.
Svar #1
19. november 2007 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Hvis du projicerer keglen og cylinderen ned i to dimensioner, skal du blot regne på retvinklede trekanter (overvej!).
Hvis du projicerer keglen og cylinderen ned i to dimensioner, skal du blot regne på retvinklede trekanter (overvej!).
Svar #3
20. november 2007 af Sara Sofie (Slettet)
For mig at se, mangler jeg stadig et rumfang, eller noget andet, at sætte det lig med.
Jeg kan sagtens projicerer keglen og cylinderen ned i to dimensioner. Men jeg mangler stadig en oplysning?
Jeg kan sagtens projicerer keglen og cylinderen ned i to dimensioner. Men jeg mangler stadig en oplysning?
Skriv et svar til: Beregning af h i en cylinder
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
