Matematik
Prisoptimering, bestemmelse af forskrift for pris
19. november 2007 af
LouiseLG (Slettet)
Hejsa.
Jeg skal lave en forskrift for pris i VØ/matematik
Problemet er bare at jeg ikke har nogle ordentlige notater om bestemmelse af forskriften for pris.
Har tal for afsætning, pris, og omsætning.
Hvordan er det lige? Skal bare sættes i gang:-)
Mvh Louise
Jeg skal lave en forskrift for pris i VØ/matematik
Problemet er bare at jeg ikke har nogle ordentlige notater om bestemmelse af forskriften for pris.
Har tal for afsætning, pris, og omsætning.
Hvordan er det lige? Skal bare sættes i gang:-)
Mvh Louise
Svar #1
19. november 2007 af kuerten15
Hvis du fx har:
Salgspris pr. stk 10
Afsætning 100000
Salgspris pr. stk 9
Afsætning 140000
Så har du to punkter:
(100000,10) og (140000,9)
Så kan du finde hældningen, a:
a= (delta y)/(delta x) = (9-10)/(140000-100000)= -0,000025
Så finder du forskriften for prisen, som er givet ved:
p(x)=a*x+b
Denne forskrift finder du så:
y-y0=a(x-x0) <=> y-10=-0,000025(x-100000) <=> y=-0,000025x+2,5+10 <=>
y=-0,000025x+12,5
Forskriften for prisen er så:
p(x)=-0,000025x+12,5
Salgspris pr. stk 10
Afsætning 100000
Salgspris pr. stk 9
Afsætning 140000
Så har du to punkter:
(100000,10) og (140000,9)
Så kan du finde hældningen, a:
a= (delta y)/(delta x) = (9-10)/(140000-100000)= -0,000025
Så finder du forskriften for prisen, som er givet ved:
p(x)=a*x+b
Denne forskrift finder du så:
y-y0=a(x-x0) <=> y-10=-0,000025(x-100000) <=> y=-0,000025x+2,5+10 <=>
y=-0,000025x+12,5
Forskriften for prisen er så:
p(x)=-0,000025x+12,5
Skriv et svar til: Prisoptimering, bestemmelse af forskrift for pris
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
