Matematik

Inskrevne cirkels radius

21. november 2007 af bj-jensen (Slettet)
Jeg har fået en opgave som jeg er gået død i, jeg har forsøgt men kan ikke finde ud af den.

1/r = 1/ha(højden til siden a) + 1/hb + 1/hc

jeg ved følgende:

1/r = 1/7 + 1/8 + 1/9

jeg skal finde r?

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2007 af Zalam (Slettet)

Du kan lave et antal ligninger med det samme antal ubekendte også løse den.

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. november 2007 af mathon

1/r = 1/7 + 1/8 + 1/9 gang med 7*8*9 = 504

504/r = 8*9 + 7*9 + 7*8

504/r = 72 + 63 + 56 = 191

504/r = 191

r = 504/191 = 2,63874

Svar #3
21. november 2007 af bj-jensen (Slettet)

Mange tak for hjælpen, den havde jeg dog ikke lige kunne gennemskue

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. november 2007 af Stormfire (Slettet)

Meget hurtigere 1/7 + 1/8 + 1/9 = 0,3789

så bare 1/0,3789 = 2,63874

Skriv et svar til: Inskrevne cirkels radius

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.