Matematik
problemer med ligning for en linje.
21. november 2007 af
Chrris (Slettet)
Mit problem er lidt, at jeg er MEGET dårlig til det her matematik.
MEN jeres hjælp er jo der ude, så jeg håber i kan komme med noget godt.
Jeg skal formulere mit problem så godt som muligt:
Jeg skal finde en ligning for en "blå" ret linje, når man går en til højre går den næsten 1 hel ned, så må resultatet da være 0,8 ikke? skæring på y aksen = 1
så ligningen bliver y= 0,8x + 1
Det er svært at forklare når i ikke selv kan se linjen.
MEN jeres hjælp er jo der ude, så jeg håber i kan komme med noget godt.
Jeg skal formulere mit problem så godt som muligt:
Jeg skal finde en ligning for en "blå" ret linje, når man går en til højre går den næsten 1 hel ned, så må resultatet da være 0,8 ikke? skæring på y aksen = 1
så ligningen bliver y= 0,8x + 1
Det er svært at forklare når i ikke selv kan se linjen.
Svar #2
21. november 2007 af badooo (Slettet)
Sidder du med et koordinat-system, hvor linjen er tegnet?
I så fald, kan du så ikke aflæse 2 punkter og evt. skrive dem her? :)
I så fald, kan du så ikke aflæse 2 punkter og evt. skrive dem her? :)
Svar #4
21. november 2007 af Molle (Slettet)
Ja, så falder den jo 1,5, når du går 2 hen. Dvs. at hældningen burde være -0,75.
Falder den 3, når du går 4 hen?
Falder den 3, når du går 4 hen?
Svar #8
21. november 2007 af Chrris (Slettet)
Jeg forstår virkelig ikke en fis af det her, og har nu siddet i 3 dage med samme opgave hver aften. hver gang jeg finder frem til en løsning er den forkert :/
Efter din hjælp fandt jeg frem til at skæringspunktet er (8,7) Men når jeg kigger på kordinat systemet er det jo helt forkert ca : (0,7;0,4)
Jeg er virkelig lorst, selvom din hjælp virkelig har hjulpet mig til at forstå fremgangsmetoden nogenlunde.
Skriv et svar til: problemer med ligning for en linje.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
