Matematik

Mat opgave hjælp Tak

21. november 2007 af kim19 (Slettet)
a^1/3*a^4/3 / a^3/6*a^5/6

håber en kan hjælpe

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2007 af Garbokranen (Slettet)

Du har fx a^1/3*a^4/3 = a^5/3. Dvs. i dette tilfælde skal du lægge eksponenterne sammen. Gør nu det samme i nævneren

Svar #2
21. november 2007 af kim19 (Slettet)

så har jeg.

a^5/3 / a^8/6

hvad gør jeg så her fra?

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2007 af mathon

a^(1/3)*a^(4/3) / a^(3/6)*a^(5/6) =

a^((1/3)+(4/3)-(3/6)+(5/6)) = a^((5/3)+(2/6)) = a^((5/3)+(1/3)) = a^(6/3) =

a^2


Svar #4
21. november 2007 af kim19 (Slettet)

der står i min bog at svaret skal blive a^1/3

kan heller ikke forstår hvor det er + og ikke - i denne her
a^((5/3)+(1/3))

men er det så en fejl i bogen eller

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. november 2007 af Garbokranen (Slettet)

Nej, resultatet skal rigtigt nok være a^1/3.

Som du skriver, så får du a^5/3 / a^8/6. Når du dividerer skal du trække den ene eksponent fra den anden, dvs. det bliver

a^(10/6-8/6) = a^2/6 = a^1/3

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. november 2007 af Garbokranen (Slettet)

Den generelle udgave af det i #5 er a^m/a^n = a^(m-n)

Svar #7
21. november 2007 af kim19 (Slettet)

Tak

Brugbart svar (0)

Svar #8
22. november 2007 af mathon

...hvis du nu satte parenteser, så det kunne ses, hvad du mener

a^(1/3)*a^(4/3)/[a^(3/6)*a^(5/6)], så var det jo en nem sag

a^(1/3)*a^(4/3)/[a^(3/6)*a^(5/6)] = a^((1/3)+(4/3)-((3/6)+(5/6))) =

a^((5/3)-(8/6)) = a^((5/3)-(4/3)) = a^(1/3)

Skriv et svar til: Mat opgave hjælp Tak

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.