Kemi
Finde volumen
22. november 2007 af
pededrengen (Slettet)
Hejsa,
Sidder her og regner lidt, men er desværre gået i stå. Håber på et par forklarende ord!
Opgaven:
Jeg har en opl. på 10 mL hvor til jeg ønsker at tilsætte brintperoxid til en konc. på 0,4 mM. Brintperoxiden leveres i en 30 % stock solution.
30 % = 300 g/L
Mw = 34,02 g/mol
Konc. af stock opl.: 300 g. / [ 34,02 g/mol x 1 L] = 8,8 M
Nu ønsker jeg at finde den volumen af brintperoxid som skal tilsættes for at få en konc. på 0,4 mM.
Hér knækker filmen :-S
Sidder her og regner lidt, men er desværre gået i stå. Håber på et par forklarende ord!
Opgaven:
Jeg har en opl. på 10 mL hvor til jeg ønsker at tilsætte brintperoxid til en konc. på 0,4 mM. Brintperoxiden leveres i en 30 % stock solution.
30 % = 300 g/L
Mw = 34,02 g/mol
Konc. af stock opl.: 300 g. / [ 34,02 g/mol x 1 L] = 8,8 M
Nu ønsker jeg at finde den volumen af brintperoxid som skal tilsættes for at få en konc. på 0,4 mM.
Hér knækker filmen :-S
Svar #1
22. november 2007 af Kemiersjov (Slettet)
Lad x være det antal ml du tilsætter.
Samlet volumen er da 10+X
Koncentrationen skal være 0,4 mM, hvorved du i alt skal tilsætte (10+X)*0,4 mmol H2O2
H2O2 tilsættes som 30 % opløsning, hvor koncentrationen er 8,8 M (det har du selv beregnet).
Hermed ved du at:
(10+X)*0,4/1000 = X*8,8
Løs selv ligingen for X
Samlet volumen er da 10+X
Koncentrationen skal være 0,4 mM, hvorved du i alt skal tilsætte (10+X)*0,4 mmol H2O2
H2O2 tilsættes som 30 % opløsning, hvor koncentrationen er 8,8 M (det har du selv beregnet).
Hermed ved du at:
(10+X)*0,4/1000 = X*8,8
Løs selv ligingen for X
Skriv et svar til: Finde volumen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
