Kemi
kompleks
22. november 2007 af
Frækkerten (Slettet)
Hej er der nogen der kan hjælpe mig med at finde det teoretiske udbytte for denne reaktion (der er opdelt i to faser):
16Cu^(2+) + 8((H2N)2)CS + 16H2O -> 16Cu^(+) + S8 + 16NH4^(+) + 8CO2
Cu^(+) + (3(H2N)2)CS -> [Cu{((H2N)2)CS}3]^(+)
De Molare masser er:
98,1 M Svovlsyre (H2SO4).
249,68 M kobbersulfat (CuSO4 * 5H2O).
76,11 M thiourinstof ((H2N)2)CS.
Og der blev brugt:
6g ((H2N)2)CS.
4g CuSO4 * 5H2O.
70mL H2SO4.
Jeg kender godt formlen n=m/M
men jeg kan ikke få et ordentligt resultat, jeg må gøre noget forkert.
16Cu^(2+) + 8((H2N)2)CS + 16H2O -> 16Cu^(+) + S8 + 16NH4^(+) + 8CO2
Cu^(+) + (3(H2N)2)CS -> [Cu{((H2N)2)CS}3]^(+)
De Molare masser er:
98,1 M Svovlsyre (H2SO4).
249,68 M kobbersulfat (CuSO4 * 5H2O).
76,11 M thiourinstof ((H2N)2)CS.
Og der blev brugt:
6g ((H2N)2)CS.
4g CuSO4 * 5H2O.
70mL H2SO4.
Jeg kender godt formlen n=m/M
men jeg kan ikke få et ordentligt resultat, jeg må gøre noget forkert.
Svar #2
22. november 2007 af Marie+Louise (Slettet)
Øh, du mener nok koncentrationerne, ikke de molare masser, eftersom din enhed er M = mol/L.
Skriv, hvad du har forsøgt.
Skriv, hvad du har forsøgt.
Svar #3
22. november 2007 af Frækkerten (Slettet)
#2 nå ja self. ;)
Det er nok letter hvis jeg skriver forløbet op.
1.Opløs i et 150 mL bægerglas, 4,0g urinstof i 25 mL varmt vand og nedkøl blandingen til 30 °C.
2.Tilføj en blanding af 4,0g CuSO4 · 5H2O i 20 mL vand ved at dryppe det i en magnetomrører.
3.Under omrøringen køles blandingen i isvand indtil en gullig olie fraskiller sig. Resten hældes fra.
4.Olien afkøles i isvand og omrøres med en blanding af 2,0g urinstof i 20 mL vand, indtil olien har krystalliseret færdig-
5.Krystallerne samles ved filtrering med sug, og vaskes med 2x2mL isvand.
Rekrystalisering
6.Det rå produkt bliver rekrystalliseret af ca. 70 mL af en 5 % vandig opløsning af urinstof, som er 0,02 M i H2SO4.
7.Under rekrystalliseringen skal må temperaturen ikke være større end 80 °C. Det rå produkt opløses ved opvarmning og blandingen filtreres gennem et foldet filter. (blødgjort med varmt vand).
8.Filtratet opvarmes indtil alle udskilte krystaller er opløst (blandingen blev ikke helt gennemsigtig, men det skulle den heller ikke). Og blandingen køles ned til stuetemperatur (ved at den står i 2-3 timer)
9.Krystallerne samles igen ved filtrering med sug og vaskes med 2x3mL vand og tørres over natten.
Der er så dette jeg skal finde det teoretiske udbytte af. Jeg er i tvivl om stofmængden for svovlsyre, fordi der skulle laves en blanding af vand, svovlsyre og urinstof.
Det er nok letter hvis jeg skriver forløbet op.
1.Opløs i et 150 mL bægerglas, 4,0g urinstof i 25 mL varmt vand og nedkøl blandingen til 30 °C.
2.Tilføj en blanding af 4,0g CuSO4 · 5H2O i 20 mL vand ved at dryppe det i en magnetomrører.
3.Under omrøringen køles blandingen i isvand indtil en gullig olie fraskiller sig. Resten hældes fra.
4.Olien afkøles i isvand og omrøres med en blanding af 2,0g urinstof i 20 mL vand, indtil olien har krystalliseret færdig-
5.Krystallerne samles ved filtrering med sug, og vaskes med 2x2mL isvand.
Rekrystalisering
6.Det rå produkt bliver rekrystalliseret af ca. 70 mL af en 5 % vandig opløsning af urinstof, som er 0,02 M i H2SO4.
7.Under rekrystalliseringen skal må temperaturen ikke være større end 80 °C. Det rå produkt opløses ved opvarmning og blandingen filtreres gennem et foldet filter. (blødgjort med varmt vand).
8.Filtratet opvarmes indtil alle udskilte krystaller er opløst (blandingen blev ikke helt gennemsigtig, men det skulle den heller ikke). Og blandingen køles ned til stuetemperatur (ved at den står i 2-3 timer)
9.Krystallerne samles igen ved filtrering med sug og vaskes med 2x3mL vand og tørres over natten.
Der er så dette jeg skal finde det teoretiske udbytte af. Jeg er i tvivl om stofmængden for svovlsyre, fordi der skulle laves en blanding af vand, svovlsyre og urinstof.
Svar #4
22. november 2007 af Frækkerten (Slettet)
Ud fra reaktionsskemaerne
16Cu^(2+) + 8((H2N)2)CS + 16H2O -> 16Cu^(+) + S8 + 16NH4^(+) + 8CO2
Cu^(+) + 3(H2N)2)CS -> [Cu{((H2N)2)CS}3]^(+)
står der at der skal 3 (H2N)2CS til 1 [Cu{((H2N)2)CS}3]^(+) ikke?
Men jeg kan ikke lige se mig ud af hvad M er for [Cu{((H2N)2)CS}3]^(+)
Det ville være en stor hjælp hvis nogen kunne vise mig det ;)
16Cu^(2+) + 8((H2N)2)CS + 16H2O -> 16Cu^(+) + S8 + 16NH4^(+) + 8CO2
Cu^(+) + 3(H2N)2)CS -> [Cu{((H2N)2)CS}3]^(+)
står der at der skal 3 (H2N)2CS til 1 [Cu{((H2N)2)CS}3]^(+) ikke?
Men jeg kan ikke lige se mig ud af hvad M er for [Cu{((H2N)2)CS}3]^(+)
Det ville være en stor hjælp hvis nogen kunne vise mig det ;)
Skriv et svar til: kompleks
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
