Fysik

nogen med forstand på fysik?

22. november 2007 af Harry Potter (Slettet)
Det her er en ordentlig mundfuld, jeg ved det godt. Men er der nogen der meget kort kan give et oprids om følgende emner:

-elektromagnetisme
-syre
-base
-salte
-ioner
-elektricitet
-OHMS lov om elektricitet
-primær og sekundær
-Jordens tiltrækningskraft
-Lameller
-induktion

Bare så i ved det, jeg har læst om det på nettet. Jeg leder efter bud på korte formuleringer. På forhånd tak, det betyder en del for mig!

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2007 af -Zeta- (Slettet)

Direkte fra Gyldendals leksikon:

e'lektromagnetisme, læren om elektricitet og magnetisme. Sammenhængen mellem elektriske og magnetiske felter og disses kilder (ladninger og strømme) er udtrykt i de fire Maxwell-ligninger, der er grundlaget for elektromagnetismen. Ordet blev opr. brugt om den påvirkning, en strøm udøver på en magnet, opdaget 1820 af H.C. Ørsted.

syre, stof (molekyle eller ion), der kan afgive én eller flere hydrogenioner. Syrer farver lakmuspapir rødt og har pH-værdi mindre end 7.

base, stof, hvis molekyler kan optage én eller flere hydrogenioner fra en syre. Vandige opløsninger af baser har pH-værdi større end 7; de farver lakmus blåt.

salte, stof, der kan afledes af en syre ved at udskifte syrens hydrogen med et metalatom eller en dermed ækvivalent gruppe (fx ammonium, NH4). Udskiftes kun en del af hydrogenet i syren, fås et surt salt, fx bicarbonater.

i'on, atom eller atomgruppe, der er positivt eller negativt elektrisk ladet. Et neutralt atom kan blive til en ion ved at afgive eller modtage elektroner.

elektricitet, fællesbetegnelse for fænomener, der er knyttet til eksistensen af elektrisk ladning; i daglig tale bl.a. om elektrisk energi, elektrisk strøm, elektrisk ladning og elektrisk feltstyrke. Opdagelsen af elektricitet går tilbage til oldtiden: Hvis man gnider på rav (græsk elektron) med fx et skind, bliver det elektrisk ladet og kan tiltrække små genstande.

Ohms lov, fysisk lov, fremsat 1827 af den tyske fysiker G.S. Ohm. Kan udtrykkes U = R·I, hvor U er spændingen, R resistansen (modstanden) og I strømmen. Gælder i mange materialer.

la'mel, tynd, smal plade af fx træ eller metal.

induktion, betegnelse for forskellige fysiske fænomener fremkaldt af ydre felter. Ved elektromagnetisk induktion frembringes fx en spændingsforskel (elektromotorisk kraft) i en ledning af et tidsligt varierende magnetfelt.



Svar #2
26. november 2007 af Harry Potter (Slettet)

Hej "Zeta". Tusind tak for hjælpen. Det er superfedt at du tog dig tid til at skrive alt det. Det er en rigtig stor hjælp, så endnu engang Tak

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2007 af .:Tarzan:. (Slettet)

hehe

Skriv et svar til: nogen med forstand på fysik?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.