Matematik
trekants beregniger
22. november 2007 af
affekaida (Slettet)
opgaven består af en ikke ret vinklet trekant med følgende oplysninger:
A: 26 grader
B: 47 grader
h(c) = 21.2 cm
opgaven går på at beregne resten af trekantens sider og areal.
arealet er ikke et problem for mig, men jeg er ikke så god til at finde ud af alt det andet : /
ville sætte meget pris på udregning af de andre sider altså lille a b og c meget gerne med mellemregninger og en lille kommentar til formlerne.
mange tak - LH
A: 26 grader
B: 47 grader
h(c) = 21.2 cm
opgaven går på at beregne resten af trekantens sider og areal.
arealet er ikke et problem for mig, men jeg er ikke så god til at finde ud af alt det andet : /
ville sætte meget pris på udregning af de andre sider altså lille a b og c meget gerne med mellemregninger og en lille kommentar til formlerne.
mange tak - LH
Svar #1
22. november 2007 af Molle (Slettet)
h(c) deler trekanten op i to retvinklede trekanter.
Benyt formlerne for retvinklede trekanter
cos(v) = hosliggende katete/hypotenusen
sin(v) = modstående katete/hypotenusen
tan(v) = modstående katete/hosliggende katete
Benyt formlerne for retvinklede trekanter
cos(v) = hosliggende katete/hypotenusen
sin(v) = modstående katete/hypotenusen
tan(v) = modstående katete/hosliggende katete
Skriv et svar til: trekants beregniger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
