Matematik

Funktion, x0

24. november 2007 af Niinnaaah (Slettet)
Hej. Hvordan finder jeg x0 i denne ligning?
f(x)=(1/(x^2)+1

Tak for hjælpen!

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2007 af josemaria (Slettet)

Har du ikke flere oplysninger?

Svar #2
24. november 2007 af Niinnaaah (Slettet)

Jo, hældningskoefficienten a=2.
Altså f'(x0)=2.

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2007 af josemaria (Slettet)

Differentier f(x) så får du f'(x)

Så kan du løse ligningen:

f'(x)=2

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. november 2007 af M_Malling (Slettet)

så tager du vel bare og siger 2=(1/(x^2)+1 og finder x

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. november 2007 af josemaria (Slettet)

#4 Nej, da.. 2 er ikk nogen y-værdi.. Der er hældningen i punktet x0.

Svar #6
24. november 2007 af Niinnaaah (Slettet)

Hm, hvordan udregner jeg det?

Svar #7
24. november 2007 af Niinnaaah (Slettet)

Jeg har den til 2=(-1/(x0^3)), men hvad gør jeg nu?

Brugbart svar (0)

Svar #8
24. november 2007 af josemaria (Slettet)

solve(2= (-2)/((x)^(3)) , x)

Brugbart svar (0)

Svar #9
24. november 2007 af mathon

f(x)=(1/(x^2)+1

f'(x) = (x^(-2) + 1)' = -2x^(-3) = -2/x^3

f'(xo) = -2/xo^3 = 2

-2/xo^3 = 2, hvoraf xo isoleres

Svar #10
24. november 2007 af Niinnaaah (Slettet)

jamen så får jeg det til xo^3=-1
er det ligemeget med, om det er ^3???

Brugbart svar (0)

Svar #11
24. november 2007 af josemaria (Slettet)

Ehm.. Nej, det er ikke ligemeget.

Du må jo gerne løse sådan en ligning med hjælpemidler.. Hvorfor så ikke bare benytte dig af dem?

Svar #12
24. november 2007 af Niinnaaah (Slettet)

Fordi jeg vil da hellere lære hvordan man rigtigt skal gøre..

Brugbart svar (0)

Svar #13
24. november 2007 af mathon

"jamen så får jeg det til xo^3 = -1 "
og

xo = (-1)^(1/3) = -1


Svar #14
24. november 2007 af Niinnaaah (Slettet)

TAK!

Skriv et svar til: Funktion, x0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.