Matematik
ligning
25. november 2007 af
Aichen (Slettet)
der er en opg jeg ikke helt forstår
''tom y kg er givet ved
y=(67.5*x^2+4.5)/(x^2+8x+1), hvor x er toms alder.
der bliver så efterfølgende spurgt om, hvad vejede tom der han blev født, hvad er toms mindste vægt og hvornår vejde tom 40kg.
der hvor han blev født var han 0 år så jeg har bere sat 0 ind på x plads er det rigtig gjort. men toms mindste vægt er det ikke der han blev født. og den sidste har jeg bare sat 40kg ind i stedet for y og isoleret x
''tom y kg er givet ved
y=(67.5*x^2+4.5)/(x^2+8x+1), hvor x er toms alder.
der bliver så efterfølgende spurgt om, hvad vejede tom der han blev født, hvad er toms mindste vægt og hvornår vejde tom 40kg.
der hvor han blev født var han 0 år så jeg har bere sat 0 ind på x plads er det rigtig gjort. men toms mindste vægt er det ikke der han blev født. og den sidste har jeg bare sat 40kg ind i stedet for y og isoleret x
Svar #1
25. november 2007 af kuerten15
Altså du har gjort det rigtigt..
Men med hensyn til Toms mindste vægt, så tror jeg, at du skal løse ligningen y'(x)=0. Det tror jeg, at opgaven går ud på.
Og her får jeg:
y'(x)=0 <=> x=0,16667 v x=-4
Da x=-4 er uden for definitionsmængden, ser vi bort fra den mulighed.
Så er der x=0,1667, og umiddelbart synes jeg at det lyder lidt usandsynligt.
Det bliver jo 0,1667 kg = 166,7 g
Jeg kan ikke lige se en anden metode.
Men med hensyn til Toms mindste vægt, så tror jeg, at du skal løse ligningen y'(x)=0. Det tror jeg, at opgaven går ud på.
Og her får jeg:
y'(x)=0 <=> x=0,16667 v x=-4
Da x=-4 er uden for definitionsmængden, ser vi bort fra den mulighed.
Så er der x=0,1667, og umiddelbart synes jeg at det lyder lidt usandsynligt.
Det bliver jo 0,1667 kg = 166,7 g
Jeg kan ikke lige se en anden metode.
Skriv et svar til: ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
