Matematik
Bestem Stamfunktion.
25. november 2007 af
DGS81 (Slettet)
Hejsa, håber en af jer kan give mig et svar, eller pege mig i den rigtige retning.
jeg har en funktion f(x)=(2/x)+3, x>0
spørgsmålet er, bestem den stamfunktion til f hvis graf går gennem punktet (1,1)
Mvh
Morten
jeg har en funktion f(x)=(2/x)+3, x>0
spørgsmålet er, bestem den stamfunktion til f hvis graf går gennem punktet (1,1)
Mvh
Morten
Svar #1
25. november 2007 af josemaria (Slettet)
Du integrere f(x)
2/x => S 2*1/x dx = 2*S 1/x dx = 2*ln(x)
3 => S 3 dx = 3x
Derfor:
F(x)= 2ln(x)+3x+k
2/x => S 2*1/x dx = 2*S 1/x dx = 2*ln(x)
3 => S 3 dx = 3x
Derfor:
F(x)= 2ln(x)+3x+k
Svar #2
25. november 2007 af josemaria (Slettet)
grafen går igennem punktet (1,1) derfor:
1=2ln(1)+3*1+k => 1 = 0+3+k <=> 1-3=k k = -2
Din stamfunktion: F(x)= 2ln(x)+3x-2
1=2ln(1)+3*1+k => 1 = 0+3+k <=> 1-3=k k = -2
Din stamfunktion: F(x)= 2ln(x)+3x-2
Skriv et svar til: Bestem Stamfunktion.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
