Fysik

hvem er den bedste fysiker her?

26. november 2007 af Matersvært (Slettet)
Her er det sværeste jeg nogensinde har set.?
Er der nogle smarte gutter der kan det?
keplers tredje lov gælder også for legemer, der er i omkreds med jorden.
beregn konstanten i Keplers 3 lov ud fra Månen, hvis omløbstiden er 27,3 døgn, og hvis middelafstanden er 380.000 km.

brug resultatet til at beregne afstanden fra synkronbanen, dvs der hvor en satellit har omløbstiden 24 timer, og derfor forbliver over samme punkt på
Jordens overflade.

Hvilken omløbstid har en satellit i en bane 400 km over solens overflade?

(Jordens radius (ca. 6370 km).
Sattellitters middelafstand til Jorden er afstanden til Jordens centrum.)

hvordan løses denne opgave? Tror ikke på nogle af jer Guruer kan klare den!

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2007 af peter lind

Keplers tredje lov siger at a^3/T^2 er en konstant, hvor a er middelafstanden og T er omløbstiden. Brug først omplysningerne om månen til at finde konstanten. Derefter kan resultatet bruges til at finde de 2 andre.

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2007 af Marie+Louise (Slettet)

Haha, jeg kan godt lide den måde du formulere det på. Du prøver at provokere fysikerne til at løse opgaven ved at sige at de ikke kan finde ud af det :)
Det må jeg også prøve senere :p

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2007 af Sindsygafnatur (Slettet)

Det er vist en sproglig:S

Jeg sidder netop og skriver om Keplers love, og har bevist dem alle 3!
(jeg siger ik jeg er den bedste fysiker, men at opgaven er simpel!)

1. T^2/a^3 = 4pi^2/MG = k (T skal findes i sekunder og a i meter (omregn dine to værdier))

2. omregn 24 timer til sekunder (24 * 3600), isoler a i ovenstående formel og indsæt T samt konstanten.

3. omregn til m, isoler T og indsæt a samt konstanten.

4. ved ik lige om det er middelafstanden til jorden, men minimumsafstanden er Rochégrænsen, og maks afstanden er Hill-sfæren! Dem kan du læse om på da.wikipedia.org!


Nogen der kan sige mig hvad jordens 6 baneparametre er? e = 0,0167 og T = 365,26 døgn... Men hvad med M, i, Ohm, og w?

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. november 2007 af Sindsygafnatur (Slettet)

det irriterer mig i øvrigt at se at en 30 årig udgiver sig for at være en dum sproglig smølf...

Så tænker man jo straks på Jeff Albertson (Comic Book Guy)!

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. november 2007 af sheaf (Slettet)

#3
Dårlig skik at hijacke andres tråd. Se din egen:

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=430819

Skriv et svar til: hvem er den bedste fysiker her?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.