Matematik
Skræringspunkt mellem parabel og linje
26. november 2007 af
Eleven:-) (Slettet)
Hej.
Jeg har f(x)= x^2-2x+2
og linjen er: y=x+2
Og når jeg skal finde koordinater til skæringspunkterne mellem parablen og linjen, skal jeg så ikke bare sætte det lig med hinanden?
hvis det er rigtigt, så vil beregning ikke "gå op".
x^2-2x+2 = x+2
x^2-2x+2-x-2 = 0
x^2-3x=0
derfra er jeg gået i stå.
På forhånd tak
Jeg har f(x)= x^2-2x+2
og linjen er: y=x+2
Og når jeg skal finde koordinater til skæringspunkterne mellem parablen og linjen, skal jeg så ikke bare sætte det lig med hinanden?
hvis det er rigtigt, så vil beregning ikke "gå op".
x^2-2x+2 = x+2
x^2-2x+2-x-2 = 0
x^2-3x=0
derfra er jeg gået i stå.
På forhånd tak
Svar #1
26. november 2007 af Sentinox (Slettet)
Dine udregninger er korrekt nok, og du skal således løse:
x^2-3x=0
Som jo netop er en andengradsligning!
En andengradsligning har generelt formen:
a*x + b*x + c = 0, med diskriminanten:
d = b^2 - 4*a*c og løsningerne:
x = (-b+sqrt(d))/(2*a) og x = (-b-sqrt(d))/(2*a)
Denne formel burde også gerne være et sted i din matematikbog...
//Sentinox
x^2-3x=0
Som jo netop er en andengradsligning!
En andengradsligning har generelt formen:
a*x + b*x + c = 0, med diskriminanten:
d = b^2 - 4*a*c og løsningerne:
x = (-b+sqrt(d))/(2*a) og x = (-b-sqrt(d))/(2*a)
Denne formel burde også gerne være et sted i din matematikbog...
//Sentinox
Svar #2
26. november 2007 af Eleven:-) (Slettet)
Tak for det. Jo det står i bogen, havde bare ikke lige set det : )
Skriv et svar til: Skræringspunkt mellem parabel og linje
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
