Matematik
Bestem regneudtryk
29. november 2007 af
madsbundgas (Slettet)
Trykket i atmosfæren, målt i atm, aftager som funktionen af højden, målt i km, over jordoverfladen med god tilnærmelse som en eksponentiel udvikling P med en halveringshøjde på 5km.
a) opskriv et regneudtryk for P, som funktion af højden h, i det trykket ved jordoverfladen er 1atm.
Kan ikke lige få det til at hænge sammen?! håber nogen kan hjælpe.
På forhånd tak :)
a) opskriv et regneudtryk for P, som funktion af højden h, i det trykket ved jordoverfladen er 1atm.
Kan ikke lige få det til at hænge sammen?! håber nogen kan hjælpe.
På forhånd tak :)
Svar #1
29. november 2007 af bjering (Slettet)
En eksponentielt aftagende funktion er af typen:
f(x)=B*e^-Ax (eller P(h)=B*e^-Ah)
For at bestemme B skal du udnytte oplysningen P(0)=1atm
For at bestemme A skal du udnytte at P(5) = ½P(0).
f(x)=B*e^-Ax (eller P(h)=B*e^-Ah)
For at bestemme B skal du udnytte oplysningen P(0)=1atm
For at bestemme A skal du udnytte at P(5) = ½P(0).
Skriv et svar til: Bestem regneudtryk
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
