Matematik
løsning af ligning
29. november 2007 af
Ralphi (Slettet)
jeg kan ikke finde ud af at løse denne ligning:
21(t^3-t^5) = 0
Så kan man dividere med 21 på begge sider:
t^3-t^5 = 0
Hvordan kommer man videre herfra?
21(t^3-t^5) = 0
Så kan man dividere med 21 på begge sider:
t^3-t^5 = 0
Hvordan kommer man videre herfra?
Svar #2
29. november 2007 af mathon
t^3-t^5 = 0
t^3*1-t^3*t^2 = 0
t^3(1-t^2) = 0
t^3(1^2-t^2) = 0
t^3(1+t)(1-t) = 0
brug nul-reglen.......
t^3*1-t^3*t^2 = 0
t^3(1-t^2) = 0
t^3(1^2-t^2) = 0
t^3(1+t)(1-t) = 0
brug nul-reglen.......
Svar #4
29. november 2007 af Ralphi (Slettet)
hmm... så må jeg har gjort noget forkert for det skal gi 3...
her er opgaven:
i et koordinatsystem i planen bevæger et punkt P(x,) sig, således at der til tidspunktet t gælder:
x=3t^4
y=21(t^3-t^5)
Beregn koordinatsættet til hvert af de punkter, hvori banekurven skærer førsteaksen... Der sætter man jo y=0 ikk??
her er opgaven:
i et koordinatsystem i planen bevæger et punkt P(x,) sig, således at der til tidspunktet t gælder:
x=3t^4
y=21(t^3-t^5)
Beregn koordinatsættet til hvert af de punkter, hvori banekurven skærer førsteaksen... Der sætter man jo y=0 ikk??
Svar #5
29. november 2007 af bjering (Slettet)
Altså der er tre svar - t=-1, t=0 og t=1...
Det giver tre punkter, hvoraf to er ens:
(3,0), (0,0) og (3,0)
Det giver tre punkter, hvoraf to er ens:
(3,0), (0,0) og (3,0)
Skriv et svar til: løsning af ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
