Matematik
Sammenhængen mellem Sin og Cos... ?
01. december 2007 af
Mr. Zero (Slettet)
OPGAVE 1
Beregn vinkel A i de respektive trekanter når det oplyses at:
1.
a = 3 og c = 7
Sin-1(3/7) = 25,3769
A=25,3769°
2.
b = 3 og c = 7
Cos-1(3/7) = 64,6231
A=64,6231°
3.
Beskriv sammenhængen mellem spørgsmål 1 og 2.
_______________
Er der nogen der kan forklar mig opgave 3.?
Jeg kan ikke se nogen sammenhæng uderover at c værdien er det samme og a og b har samme værdi.
På forhånd tak.
Beregn vinkel A i de respektive trekanter når det oplyses at:
1.
a = 3 og c = 7
Sin-1(3/7) = 25,3769
A=25,3769°
2.
b = 3 og c = 7
Cos-1(3/7) = 64,6231
A=64,6231°
3.
Beskriv sammenhængen mellem spørgsmål 1 og 2.
_______________
Er der nogen der kan forklar mig opgave 3.?
Jeg kan ikke se nogen sammenhæng uderover at c værdien er det samme og a og b har samme værdi.
På forhånd tak.
Svar #2
01. december 2007 af mathon
vinkel C = 90°
1) <A = sin^-1(3/7) = 25,3769° og <B = 90°-25,3769° = 64,6231°
2) <A = cos^-1(3/7) = 64,6231° og <B = 90°-64,6231° = 25,3769°
3) sammenhængen
sin(25,3769°) = (3/7) = cos(90°-64,6231°)
alment:
sin(V) = cos(90°-V)
sinus til en vinkel er lig med cosinus til komplementvinklen og omvendt
kommentar:
komplementvinklers sum er 90°
1) <A = sin^-1(3/7) = 25,3769° og <B = 90°-25,3769° = 64,6231°
2) <A = cos^-1(3/7) = 64,6231° og <B = 90°-64,6231° = 25,3769°
3) sammenhængen
sin(25,3769°) = (3/7) = cos(90°-64,6231°)
alment:
sin(V) = cos(90°-V)
sinus til en vinkel er lig med cosinus til komplementvinklen og omvendt
kommentar:
komplementvinklers sum er 90°
Svar #3
01. december 2007 af Mr. Zero (Slettet)
Hovsa, glemte vist at skrive at det var retvinklede trekanter, men ja de er retvinklede.
Tak for hjælpen. Havde helt glemt det der med 90-V, men endnu mere tak til de faglige udtryk.
Tak for hjælpen. Havde helt glemt det der med 90-V, men endnu mere tak til de faglige udtryk.
Skriv et svar til: Sammenhængen mellem Sin og Cos... ?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
