Matematik
Løs en ligning
02. december 2007 af
Louise_C (Slettet)
Ligningen der skal løses:
(x+1)/4 - x/5 = 1/2 - x
Hvordan kommer jeg igang med at løse denne ligning? Jeg kan ikke finde ud af det. Skal jeg lave fællesnævner..? Er der nogen der gang hjælpe mig med at komme igang med ligningen?
På forhånd mange tak!
(x+1)/4 - x/5 = 1/2 - x
Hvordan kommer jeg igang med at løse denne ligning? Jeg kan ikke finde ud af det. Skal jeg lave fællesnævner..? Er der nogen der gang hjælpe mig med at komme igang med ligningen?
På forhånd mange tak!
Svar #2
02. december 2007 af lotteha (Slettet)
find fælles nævner på 20, så får du
(x+5)/20 =0,5 -x
Så ganger du over med de 20 og isolere x'erne
(x+5)/20 =0,5 -x
Så ganger du over med de 20 og isolere x'erne
Svar #3
02. december 2007 af Louise_C (Slettet)
Hvor får du de 0,5 på højre side fra? du har jo trukket 1/2 over på den venstre side af lighedstegnet..
Svar #4
03. december 2007 af lotteha (Slettet)
nej jeg har ikke flyttet den halve, den er blevet stående, og så får du
x+5=10-20x
så flytter du rundt og får
21x=5 dvs x=5/21
x+5=10-20x
så flytter du rundt og får
21x=5 dvs x=5/21
Skriv et svar til: Løs en ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
