Matematik
rentes rente
02. december 2007 af
dennise (Slettet)
hvordan regner man rentesrente ud er der en formel for det?det er i forbindelse med pålydende rente og nominelrente ved lån!!!
Svar #1
03. december 2007 af mathon
y = G*r/[1-(1+r)^(-n)]
hvor
y er terminsydelsen
G er gælden på oprettelsestidspunktet = hoedstolen
r er den pålydende rentesats
n antal afdragsterminer = antal ydelsesbetalinger
hertil kan komme andre omkostninger i forbindelse med lånet, således at ÅOP bliver noget større
ÅOP = årlige omkostninger i procent (rente + gebyrer m.m.)
hvor
y er terminsydelsen
G er gælden på oprettelsestidspunktet = hoedstolen
r er den pålydende rentesats
n antal afdragsterminer = antal ydelsesbetalinger
hertil kan komme andre omkostninger i forbindelse med lånet, således at ÅOP bliver noget større
ÅOP = årlige omkostninger i procent (rente + gebyrer m.m.)
Skriv et svar til: rentes rente
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
