Matematik

Jytte køber ... LIGNING!

03. december 2007 af LulliexD (Slettet)
- Jens køber frimærker, dels 50-øres og dels 6, 50-krones. Hun betaler i alt 111 kr. Hvor mange frimærker køber hun af hver slags.

For det 1. forstår jeg overhovedet ikke spørgsmålet :s
- og hvis du kunne lade sige gøre, at få mig det forklaret på en meget meget meget simpel måde, uden alle de formel halløj osv.. - ville jeg være evig taknemmelig, :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2007 af KristofferFage (Slettet)

Hmm.. Forstår det ikke helt. Køber "hun" 6 50-kroners? Altså 6*50...

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. december 2007 af Sentinox (Slettet)

Jeg tror du har skrevet opgaven forkert af, idet hvis hun køber 50 kroners frimærker, da bliver det total 300 kr.

//Sentinox

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2007 af KristofferFage (Slettet)

Synes også det lyder underligt at købe et negativt antal 50 øres ^_^ Selvfølgelig medmindre det er en eller anden form for byttecentral? :o)

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. december 2007 af JDS (Slettet)

Saa vidt jeg har forstået køber Jens

50-øres frimærker og
6,5-kroners frimærker

men for 111kr kan Jens da koebe næsten uendeligt mange forskellige kombinationer frimærker....

Er der ikke mere info i opgaven?

Svar #5
03. december 2007 af LulliexD (Slettet)

Skriver engang til der står exact dette:

Jytte køber 30 frimærker, dels 50-øres og dels 6, 50-krones. Hun betaler i alt 111kr. Hvor mange frimærker køber hun af hver slags?

Svar #6
03. december 2007 af LulliexD (Slettet)

Er selv herre forvirret, og der står intet formler, mere info, noget mere tekst m.m osv....

Brugbart svar (0)

Svar #7
03. december 2007 af bboblzs (Slettet)

Er det kun mig, der synes, at det er mærkeligt, at Jens er et hunkønsvæsen?

Svar #8
03. december 2007 af LulliexD (Slettet)

Har lige fået modtaget dette fra en af min klasse kam.. :

x : antal gange for 0,5 kr
y: antal gange for 6,5 kr

0, 5*x + 6, 5*y=111

ved ijk ok det kan hjællpe :s

Svar #9
03. december 2007 af LulliexD (Slettet)

& en anden sendte lige dette :

opstilling af ligning:

6, 5*x + 0, 5*(30 - x)=111

x = antal 6,5-kroners frimrker.
Der findes 30 stk i alt, derfor nsker vi at trkke x fra, for sledes at finde antal 50-rs frimrker.

Brugbart svar (0)

Svar #10
03. december 2007 af JDS (Slettet)

Okay..her er hvordan du gør


Opstil ligning:

0,5*(x) + 6,5*(30-x) = 111

0,5x + 195 - 6,5x = 111

x = 14

Som det fremgår af ligningen købes da 14 af den 50-øres og 30-14=16 af de 6,5kroners. Tester lige:

14*0,5+16*6,5 = 111


Brugbart svar (0)

Svar #11
03. december 2007 af dnadan (Slettet)

Du ved, at der bliver købt 30 frimærker ialt, heraf fås denne ligning:
x+y=30, hvor x=antal 0,5kr frimærker, og y= antal 6,5kr frimærker

Yderligere ved du, at der købt for 111 kr i alt, heraf fås følgende:
0,5*x+6,5*y=111

Hermed har du nu et ligningssystem som løses.

Brugbart svar (0)

Svar #12
03. december 2007 af JDS (Slettet)

Forstår du...?

Svar #13
03. december 2007 af LulliexD (Slettet)

Ok tror jeg har forstået det nogen lunde nu er dette korrekt;

6, 5*x + 15 - 0, 5*x=111 <=>
6*x=111 - 15 <=>
6*x=96 <=>
(6*x)/(6) = (96)/(6)<=>
x=16

Der er i alt 16 stk. 6,5-kroners frimrker.
Antal 50-rs frimrker regnes sledes: 30-16, og derved fr vi at der i alt er 14 stk. 50-rs frimrker.

Brugbart svar (0)

Svar #14
03. december 2007 af JDS (Slettet)

yes! Korrekt!

Svar #15
03. december 2007 af LulliexD (Slettet)

Tak for hjælpen ! :D

Brugbart svar (0)

Svar #16
03. december 2007 af pdebes (Slettet)

1) at der blev købt 30 frimærker, var nok lidt vigtigt at skrive i første indlæg.

2) det lyder lidt selvmodsigende at du læser mat A og ikke vil have "formel halløj".

Men nok om det, skal prøve at gøre det meget meget meget simpelt ;)

Du ved at der købes 30 frimærker, to forskellige slags (0,5 kr og 6,5 kr) og de 30 frimærker koster tilsammen 111 kr

(1) x+y=30

(2) 0.5x+6.5y=111

isoler x i (1) og indsæt det i (2).
derefter isolere du y i (2) og indsætter i (1)

dvs.

x=30-y, indsæt i (2)

0.5(30-y)+6.5y=111

15-0.5y+6.5y=111 <-> 6y=96 <-> y=16

indsæt i (1)
x+16=30 <-> x=14

så der bliver solgt 14 af frimærkerne der koster 0.5 kr og 16 af frimærkerne der koster 6.5 kr.

Skriv et svar til: Jytte køber ... LIGNING!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.