Matematik
Rumgeometri
04. december 2007 af
Drejet (Slettet)
L har parameterfremstillingen
x = 1-t
y = 3 + 2t
z = 6 - t
Kuglen har ligningen
(x-4)^2 + (y+2)^2 + (z-5)^2 =11
K og L har netop et punkt P tilfælles - beregn P's koordinater....
Bestem derefter en ligning for kuglens tangentplan i Punktet p...
Er der en der kan hjælåe mig med det?
x = 1-t
y = 3 + 2t
z = 6 - t
Kuglen har ligningen
(x-4)^2 + (y+2)^2 + (z-5)^2 =11
K og L har netop et punkt P tilfælles - beregn P's koordinater....
Bestem derefter en ligning for kuglens tangentplan i Punktet p...
Er der en der kan hjælåe mig med det?
Svar #1
04. december 2007 af -Zeta- (Slettet)
1. Start med at indsætte parameterfremstillingen i kuglens ligning og bestem t.
2. Find retningsvektoren fra P til centrum C. Da denne står vinkelret på planen er dette lig med planens normalvektor. Benyt P som punktet, og disse informationer kan direkte indsættes i planens ligning.
2. Find retningsvektoren fra P til centrum C. Da denne står vinkelret på planen er dette lig med planens normalvektor. Benyt P som punktet, og disse informationer kan direkte indsættes i planens ligning.
Svar #2
04. december 2007 af peter lind
Sæt parameterfremstillingen for L ind i kuglens ligning. Dette giver en andengradsligning du må løse.
Til bestemmelse af tangentplanens ligning kan du bruge at vektoren OP er normalvektor til tangentplanen. O er centrum for cirklen.
Til bestemmelse af tangentplanens ligning kan du bruge at vektoren OP er normalvektor til tangentplanen. O er centrum for cirklen.
Skriv et svar til: Rumgeometri
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
