Matematik
Funktioner
04. december 2007 af
banjobouner (Slettet)
Hej, jeg har 2 opgaver jeg sidder lidt og døjer med og håbede på i kunne hjælpe lidt.. De er som følger:
Opgave 1:
Når gammastråler sendes gennem en blyvæg, vil deres intensitet falde. Hvis den oprindelige intensitet betegnes Io, vil den nye intensitet I være bestemt ved:
I=Io*e^-0,05785x
Hvor x er blyvæggens tykkelse,målt i mm.
Bestem, hvor mange procent intensiteten formindskes, når blyvæggen er 10mm tyk.
Bestem hvor tyk blyvæggen skal være, hvis intensiteten skal formindskes TIL 1% af den oprindelige intensitet.
Bestem halverings konstanten, og gør rede for dens praktiske betydning.
Opgave 2:
2 funktioner F og G er bestemt ved
f(x)=1/4x^2-x+2
g(x)=1/3x+3
Løs (ved beregning) f(x) = g(x)
Og løs uligheden f(x)<_ g(x) (Den streg der kommer efter < skal også være under < tegnet)
Håber i kan hjælpe, på forhånd tak.
Opgave 1:
Når gammastråler sendes gennem en blyvæg, vil deres intensitet falde. Hvis den oprindelige intensitet betegnes Io, vil den nye intensitet I være bestemt ved:
I=Io*e^-0,05785x
Hvor x er blyvæggens tykkelse,målt i mm.
Bestem, hvor mange procent intensiteten formindskes, når blyvæggen er 10mm tyk.
Bestem hvor tyk blyvæggen skal være, hvis intensiteten skal formindskes TIL 1% af den oprindelige intensitet.
Bestem halverings konstanten, og gør rede for dens praktiske betydning.
Opgave 2:
2 funktioner F og G er bestemt ved
f(x)=1/4x^2-x+2
g(x)=1/3x+3
Løs (ved beregning) f(x) = g(x)
Og løs uligheden f(x)<_ g(x) (Den streg der kommer efter < skal også være under < tegnet)
Håber i kan hjælpe, på forhånd tak.
Svar #2
04. december 2007 af banjobouner (Slettet)
Jamen hvis vi starter med opgave 1 har jeg tænkt på at sætte -0,05785^10 for at få tykkelsen for blyvæggen, også kan man vel sætte ln på begge sidder, men så ender man jo med noget i stil med I=Io*-0,05785. Men så videre derfra synes jeg ikke rigtigt lige jeg ved hvad jeg skal ..
Skriv et svar til: Funktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
