Fysik
Bestemmelse af c_w-værdi
06. december 2007 af
Tipp-Ex (Slettet)
Hvad er den bedste måde, eksperimentelt, at bestemme c_w-værdien for en kugle, en cirkelformet flad og et dråbeformet legeme?
På forhånd tak.
På forhånd tak.
Svar #1
06. december 2007 af Roar2k6 (Slettet)
Du kunne lade den foretage et frit fald i tyngdefeltet...
Du ved at den maksimale fart er givet ved
v = k * Sqrt(m), hvor k = Sqrt(2g/(c*p*A))
fordi den maksimale fart opnås Fluft = Ft
Du kender/kan måle alle tingene i ligningen undtagen c, som du så kan bestemme...
Vha. lineær regression med v op ad y-aksen og Sqrt(m) ud af x-aksen, vil hældningen være lig k, også løser du ligningen "hældning = k", og finder c
Til at måle med kunne du bruge en bevægelsescensor som måler lodret...
Jeg ved bare ikke om du helt når at opnå maksimal fart for kuglen, det er muligt den skal falde en del længere end de 5 meter du måske har mulighed for at måle
------------------------------------------------------------------
En anden mulighed er at foretage et skråt kast, også teoretisk beregne hvor langt kuglen burde flyve, og hvor langt den rent faktisk flyver... Det kræver dog bare at du kan løse nogle differentialligninger
Mvh Roar
Du ved at den maksimale fart er givet ved
v = k * Sqrt(m), hvor k = Sqrt(2g/(c*p*A))
fordi den maksimale fart opnås Fluft = Ft
Du kender/kan måle alle tingene i ligningen undtagen c, som du så kan bestemme...
Vha. lineær regression med v op ad y-aksen og Sqrt(m) ud af x-aksen, vil hældningen være lig k, også løser du ligningen "hældning = k", og finder c
Til at måle med kunne du bruge en bevægelsescensor som måler lodret...
Jeg ved bare ikke om du helt når at opnå maksimal fart for kuglen, det er muligt den skal falde en del længere end de 5 meter du måske har mulighed for at måle
------------------------------------------------------------------
En anden mulighed er at foretage et skråt kast, også teoretisk beregne hvor langt kuglen burde flyve, og hvor langt den rent faktisk flyver... Det kræver dog bare at du kan løse nogle differentialligninger
Mvh Roar
Svar #2
06. december 2007 af Tipp-Ex (Slettet)
Okay mange tak for det.
Lige en ting. Når du skriver 'p' mener du rho? Eller mener du trykket p?
Lige en ting. Når du skriver 'p' mener du rho? Eller mener du trykket p?
Svar #3
06. december 2007 af Tipp-Ex (Slettet)
Og lige en anden ting. Den forskrift du skriver for den maksimale hastighed, hvor har du den fra? Kan nemlig ikke finde den i nogle af mine lærebøger :S
Skriv et svar til: Bestemmelse af c_w-værdi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
