Matematik
Vektorfunktioner fra f(x) til x(t) ?
06. december 2007 af
monkeylover (Slettet)
Hej jeg har lidt problemer med at forstå en opgave jeg har fået for (se den her http://peecee.dk/?id=83293)
Altså mit problem er hvordan jeg går fra f(x) til x(t) og fra g(y) til y(t)..
Håber der er nogen som vil/kan være behjælpelige :)
mit spørgsmål er muligvis temlig basalt, men jeg har alligevel ikke kunne finde svar på det nogensteder, hverken i bøger eller på nettet...
Altså mit problem er hvordan jeg går fra f(x) til x(t) og fra g(y) til y(t)..
Håber der er nogen som vil/kan være behjælpelige :)
mit spørgsmål er muligvis temlig basalt, men jeg har alligevel ikke kunne finde svar på det nogensteder, hverken i bøger eller på nettet...
Svar #1
06. december 2007 af peter lind
Find først f og g af de 4 første forudsætninger. Dernæst vælg en eller anden passende parameterfunktion for x nemmest nok x=t. Sæt dette ind i ligningen g(y)-f(x) = 0. Det bestemmer så y(t)
Svar #2
06. december 2007 af monkeylover (Slettet)
Tusind tak :)
Kunne godt finde f og g udfra de første forudsætninger, men jeg var helt blank på det andet!
Vil det sige at det er ligegyldigt hvilken parameterfunktion man bruger til at beskrive x, bare man så nærmest korrigere y(t) efter det? eller hvad? :)
Er ikke helt sikker på jeg forstår hvad du mener med at jeg skal sætte det ind i ligningen g(y)-f(x)=0.. :|
Kunne godt finde f og g udfra de første forudsætninger, men jeg var helt blank på det andet!
Vil det sige at det er ligegyldigt hvilken parameterfunktion man bruger til at beskrive x, bare man så nærmest korrigere y(t) efter det? eller hvad? :)
Er ikke helt sikker på jeg forstår hvad du mener med at jeg skal sætte det ind i ligningen g(y)-f(x)=0.. :|
Skriv et svar til: Vektorfunktioner fra f(x) til x(t) ?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
