Fysik
Passering af c-+3 gennem analysatoren.
08. december 2007 af
Mg89dk (Slettet)
Heej, jeg har en opgave hvor jeg ikke aner hvad jeg skal.
Jeg har fundet ud af lidt, men sidder fast.
Nogen der kan hjælpe?
Lidt før tekst:
Det handler om c-14 datering.
"c^+3-ionerne transporterer elektrisk ladning gennem analysatoren m. strømstyrke 38 'mærkeligt' u/y A."
Benævnelsen ved jeg ikke rigtig hvad hedder.
Det jeg skal finde ud af er hvor mange af de her c^+3 ioner, som passerer gennem analysatoren i løbet af 2 min.
-------------
Jeg tror jeg skal bruge formlen I (størmstyrke) = Q (ladning) /t (tid).
Jeg sætter så det ind som jeg kan finde og får at vide:
38u/yA = x/2*60.
Jeg ved at u/y A er 38*10^-6. Så det sætter jeg ind i stedte for, og 2*60 er 120sek:
38*10^-6 = x/120.
Dette giver så et resultat, men aner ike hvad jeg skal efterfølgende.
Kan man give en god, og nem overskuelig forklaring, for jeg er så ringe i fysik.
Tak på forhånd :)
Jeg har fundet ud af lidt, men sidder fast.
Nogen der kan hjælpe?
Lidt før tekst:
Det handler om c-14 datering.
"c^+3-ionerne transporterer elektrisk ladning gennem analysatoren m. strømstyrke 38 'mærkeligt' u/y A."
Benævnelsen ved jeg ikke rigtig hvad hedder.
Det jeg skal finde ud af er hvor mange af de her c^+3 ioner, som passerer gennem analysatoren i løbet af 2 min.
-------------
Jeg tror jeg skal bruge formlen I (størmstyrke) = Q (ladning) /t (tid).
Jeg sætter så det ind som jeg kan finde og får at vide:
38u/yA = x/2*60.
Jeg ved at u/y A er 38*10^-6. Så det sætter jeg ind i stedte for, og 2*60 er 120sek:
38*10^-6 = x/120.
Dette giver så et resultat, men aner ike hvad jeg skal efterfølgende.
Kan man give en god, og nem overskuelig forklaring, for jeg er så ringe i fysik.
Tak på forhånd :)
Skriv et svar til: Passering af c-+3 gennem analysatoren.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
