Fysik
Henfald - vil kende Ekin fordelingen på datterprodukterne
08. december 2007 af
Thomas Mikaelsen (Slettet)
Hej allesammen,
To partikler støder sammen og danner i kort tid en kerne, som vi antager ligger stille, inden den igen spaltes. Dvs., at systemets impuls er nul. Under spaltningen bevares impulsen. De to partikler deler 17,6 MeV, som optræder som Ekin på de to partikler.
Jeg kender masserne af de forskellige kerner.
Hvordan kommer jeg derfra og så til, at jeg kan finde ud af, hvorledes de 17,6 MeV fordeler sig på de to partikler, når jeg IKKE kender noget til deres hastigheder?
Mvh.
/Thomas M
To partikler støder sammen og danner i kort tid en kerne, som vi antager ligger stille, inden den igen spaltes. Dvs., at systemets impuls er nul. Under spaltningen bevares impulsen. De to partikler deler 17,6 MeV, som optræder som Ekin på de to partikler.
Jeg kender masserne af de forskellige kerner.
Hvordan kommer jeg derfra og så til, at jeg kan finde ud af, hvorledes de 17,6 MeV fordeler sig på de to partikler, når jeg IKKE kender noget til deres hastigheder?
Mvh.
/Thomas M
Svar #1
08. december 2007 af Thomas Mikaelsen (Slettet)
Jeg har beregnet mig frem til, at v2 = 0,25*v1.
Jeg kan bare ikke se, hvor jeg skal sætte det ind henne.
Mvh.
/Thomas M
Jeg kan bare ikke se, hvor jeg skal sætte det ind henne.
Mvh.
/Thomas M
Svar #2
08. december 2007 af peter lind
Du skal bruge impulsbevarelse m1*v1 = m2*v2 samt energibevarelse.
½m1*v1^2+½m2*v2^2 =17,6Mev. Jeg går ud fra at partiklernes masse er så store at der kan regnes urelativistisk.
½m1*v1^2+½m2*v2^2 =17,6Mev. Jeg går ud fra at partiklernes masse er så store at der kan regnes urelativistisk.
Svar #3
09. december 2007 af Thomas Mikaelsen (Slettet)
Fedt tak.. Selvfølgelig. Jeg lavede to ligninger med to ubekendte og fandt, at v1 = 1,306*10^7 m/s og v2 = 5,182*10^7 m/s. Derfra skal det jo så bare plottes ind i Ekin = 0,5mv^2, så burde den vel være der?
Tusind tak for hjælpen!
Tusind tak for hjælpen!
Skriv et svar til: Henfald - vil kende Ekin fordelingen på datterprodukterne
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
