Matematik
Fermat - hvad blev bevist? Løsninger eller ingen løsninger?
08. december 2007 af
arule (Slettet)
Hej alle
Jeg skal bare være sikker på en enkel ting:
Fermat sidste sætning (x^n + y^n = z^n).
Den blev bevist for ca. 10 år siden. Men hvad blev bevist?
At der ikke findes nogen heltalsløsninger for n, eller at der findes heltalsløsninger for n?
Hvis jeg har forstået det ret, så viste beviset at der IKKE fandtes nogen heltalsløsninger for n.
Det er kun for n=2 og n=1 at der findes heltalsløsninger.
Er dette korrekt?
Plus, hvad betyder nonzero? At det ikke må være nul?
Jeg skal bare være sikker på en enkel ting:
Fermat sidste sætning (x^n + y^n = z^n).
Den blev bevist for ca. 10 år siden. Men hvad blev bevist?
At der ikke findes nogen heltalsløsninger for n, eller at der findes heltalsløsninger for n?
Hvis jeg har forstået det ret, så viste beviset at der IKKE fandtes nogen heltalsløsninger for n.
Det er kun for n=2 og n=1 at der findes heltalsløsninger.
Er dette korrekt?
Plus, hvad betyder nonzero? At det ikke må være nul?
Svar #1
08. december 2007 af ibibib (Slettet)
Ja, det er korrekt.
nonzero: x, y og z må naturligvis ikke være nul.
nonzero: x, y og z må naturligvis ikke være nul.
Svar #2
08. december 2007 af The Master (Slettet)
Det tog ham 8 år.. Andrew Wiles hed han.. Han fik meget hjælp af en anden berømt matematiker Taylor.. (dog skal det siges at Andrew blev fascineret af Fermats Sidste Sætning, da han var 10 år gammel )
Skriv et svar til: Fermat - hvad blev bevist? Løsninger eller ingen løsninger?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
