Matematik
Funktioner
09. december 2007 af
lydik19 (Slettet)
Hej
Kunne godt bruge lidt hjælp til en opgave i min matematik-aflevering.
Opg. 5003
Tabellen viser sammenhørende værdier af temperaturen T (målt i C°) i en fryser og holdbarheden D (målt i døgn af en rullepølse, der opbevares i en fryser.
Temperatur T -25 -20 -15 -10
Holdbarhed D 280 154 91 49
Det oplyses, at D med god tilnærmelse er en eksponentielt aftagende funktion af T.
a) Bestem en forskrift for denne funltion
b) Bestem ved hjælp af den fundne forskrift holdbarheden ved en temperatur på -18°C, og bestem temperaturen, hvis holdbarheden er 180 døgn.
c) Bestem ved hjælp af den fundne forskrift halveringskonstanten for holdbarheden, og bestem den procentvise ændring i holdbarheden, når temperaturen øges 2°C.
Håber I kan hjælpe. Tak.
Kunne godt bruge lidt hjælp til en opgave i min matematik-aflevering.
Opg. 5003
Tabellen viser sammenhørende værdier af temperaturen T (målt i C°) i en fryser og holdbarheden D (målt i døgn af en rullepølse, der opbevares i en fryser.
Temperatur T -25 -20 -15 -10
Holdbarhed D 280 154 91 49
Det oplyses, at D med god tilnærmelse er en eksponentielt aftagende funktion af T.
a) Bestem en forskrift for denne funltion
b) Bestem ved hjælp af den fundne forskrift holdbarheden ved en temperatur på -18°C, og bestem temperaturen, hvis holdbarheden er 180 døgn.
c) Bestem ved hjælp af den fundne forskrift halveringskonstanten for holdbarheden, og bestem den procentvise ændring i holdbarheden, når temperaturen øges 2°C.
Håber I kan hjælpe. Tak.
Svar #1
09. december 2007 af josemaria (Slettet)
a) hint: Regression (y=b*a^x)
b)
1)sæt x = 18
2) sæt y = 180
b)
1)sæt x = 18
2) sæt y = 180
Svar #3
09. december 2007 af lydik19 (Slettet)
Hmm, okay. Hvordan vil forskriften komme til at lyde, hvis du skulle give et bud på den?
Svar #5
09. december 2007 af lydik19 (Slettet)
Har den der Ti-89. Den rigtig store og dyre.
Smutter til amerikansk fodbold nu. Kommer på imorgen igen.
Ses.
Smutter til amerikansk fodbold nu. Kommer på imorgen igen.
Ses.
Skriv et svar til: Funktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
