Matematik

Skæringspunkt

10. december 2007 af line skovgaard (Slettet)
nogen der kan hjælpe med at beregne koordinatsættet til skæringspunktet mellem linjerne :
l: -x+3y=-7
m: 3x+4y=8

Ville være en stor hjælp..

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2007 af Lusker (Slettet)

1. Isoler for y (eller x) i begge ligninger
2. Hvorefter det muligt at sætte dem lig hinanden: l = m
3. Nu løser du så ligning og får et udtryk for x (eller y).
4 Dette udtryk indsætter du i én af ligninger og isolere for y (eller x). 5. Så har du fundet skæringspunktet.

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2007 af Isomorphician

Isolér den samme ubekendte i begge funktioner. Dermed har du to udtryk for den samme ubekendte. Sæt disse to udtryk lig hinanden, så kan du finde den ene koordinat i skæringspunktet. Den fundne koordinat sættes ind i en af de oprindelige udtryk og den anden koordinat findes.

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2007 af mathon

I: -x+3y=-7
II: 3x+4y=8

I ganges med 3

IV: -3x+9y=-21
II: 3x+4y=8

II og IV adderes

13y = -13

y = -1, som indsættes i I

-x+3*(-1)=-7
-x-3=-7
x+3=7

x = 4

skæringspunkt: (x,y) = (4,-1)


Svar #4
20. januar 2008 af line skovgaard (Slettet)

TUSIND TAK!

Skriv et svar til: Skæringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.