Matematik

Eksponentielle funktioner.

10. december 2007 af BananaNanna (Slettet)
Jeg vil gerne have hjælp til opgave:

Angiv fremskrivningsfaktoren, a, for hver af de fire eksponentielle funktioner f og g, når det oplyses at:

1) Funktionen f har fordoblingskonstanten T2 = 3,4.
2) Funktionen g har halveringskonstanten T1/2 = 3,4.

Det er vel ikke bare formlen:
F.EKS. T2 = log(2)/log(3,4)

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2007 af Isomorphician

T2 = ln(2)/ln(a)
3,4 = ln(2)/ln(a)....isoler a

Svar #2
10. december 2007 af BananaNanna (Slettet)

.. Det forstår jeg ikke?
Kan du skrive eksemplet?

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2007 af KristofferFage (Slettet)

Et eksempel. Halveringskonstanten her er 4.

4 = ln(1/2)/ln(a)

ln(a) = ln(1/2)/4

e^ln(a) = e^(ln(1/2)/4)

a = e^(ln(1/2)/4)

..

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. december 2007 af Sherwood (Slettet)

Det kan jo ikke udbassoneres meget mere.

Løs ligningen: 3,4=ln(2)/ln(a)

Svar #5
10. december 2007 af BananaNanna (Slettet)

Er det ikke ligemeget om man bruger ln eller log?

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. december 2007 af Sherwood (Slettet)

Jo i dette tilfælde. Men når man kommer lidt længere hen i matematikken ser man, hvorfor det er nemmest at bruge ln.

Svar #7
10. december 2007 af BananaNanna (Slettet)

Okay, okay. Kan det så godt passe at T2 = 3,4 har fremskrivningsfaktoren 1,23^x? Eller er jeg helt væk?

Brugbart svar (0)

Svar #8
10. december 2007 af tdb (Slettet)

#4
kan man løse den lige i cas? Vil gerne blive god til det :)

Brugbart svar (0)

Svar #9
10. december 2007 af Sherwood (Slettet)

Nej, ser umiddelbart fint ud. Men a=1,23. Men ja bliver sådan indsat i en formel.

Brugbart svar (0)

Svar #10
10. december 2007 af Sherwood (Slettet)

#8 Jep. Solve(3,4=ln(2)/ln(x) , x) x=1,22613 = 1,23

Svar #11
10. december 2007 af BananaNanna (Slettet)

Jeg er lidt i tvivl om nederste del af ligningen a = e^(ln(1/2)/4) også skal sættes i in, så den hedder a = e^(ln(1/2)/ln(4)), eller om 4 bare skal stå alene på nævnerens plads? Hvis ln også skal bruges på nederste brøkstreg, giver a = 1,76.

Brugbart svar (0)

Svar #12
10. december 2007 af Sherwood (Slettet)

3,4=ln(2)/ln(a)

ln(a)=ln(2)/3,4

e^ln(a)=e^(ln(2)/3,4)

a=e^(ln(2)/3,4)

a=1,22613 = 1,23

Præcist som i #3's eksempel. :-)

Brugbart svar (0)

Svar #13
10. december 2007 af tdb (Slettet)

#10

Når jeg skriver det ind præcis som du har der skriver den: EVAL ERROR: Too many arguments :S den gjorde det også tidligere i dag da jeg prøvede at løse en 2.gradsligning.

Brugbart svar (0)

Svar #14
10. december 2007 af KristofferFage (Slettet)

Hvilket program bruger du?

Brugbart svar (0)

Svar #15
10. december 2007 af Sherwood (Slettet)

#13 Det lyder mærkeligt. Hvilken lommeregner har du?

Brugbart svar (0)

Svar #16
10. december 2007 af tdb (Slettet)

#14

TI interactive!

Brugbart svar (0)

Svar #17
10. december 2007 af tdb (Slettet)

altså computer

Brugbart svar (0)

Svar #18
10. december 2007 af KristofferFage (Slettet)

Weird... Lyder måske dumt, men er du sikker på at du har skrevet det rigtigt ind? Husk at du skal bruge komma til sidste, og ikke punktum.. Og self. punktum i starten og ikke komma...

Brugbart svar (0)

Svar #19
10. december 2007 af Sherwood (Slettet)

Tja, jeg bruger TI-89. Ved du, om der er forskel. For ellers må du have trykket forkert ind.

Bruger du det rigtige komma?

Brugbart svar (0)

Svar #20
10. december 2007 af KristofferFage (Slettet)

#10, Citat:
"Solve(3,4=ln(2)/ln(x) , x) x=1,22613 = 1,23" -- Skal være:
Solve(3.4=ln(2)/ln(x),x)

Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.