Matematik
2. ordens differentialligninger
11. december 2007 af
sofiepoulsen (Slettet)
Hej
Jeg ville høre om der er nogen der kan hjælpe mig med at løse disse 2. ordens differentialligninger??
y''=k
y''+k1*y'=k
y''+k1*(y')^2=k
Jeg ville høre om der er nogen der kan hjælpe mig med at løse disse 2. ordens differentialligninger??
y''=k
y''+k1*y'=k
y''+k1*(y')^2=k
Svar #1
11. december 2007 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Du skal selv komme med et bud først!
Hint: Find først en partikulær løsning.
Du skal selv komme med et bud først!
Hint: Find først en partikulær løsning.
Svar #2
11. december 2007 af sofiepoulsen (Slettet)
Ok, det vil jeg så prøve. Jeg er ikke helt sikker på hvad en partikulær løsning er. Er det den fuldstændige løsning?
Jeg er kommet frem til dette her (jeg har svært ved at forstå, hvad jeg skal kalde konstanterne for):
y''=k
y = (k*x^2)/2 + en konstant*x + en konstant
y''+k1*y'=k
y = (-en konstant*3*e^-k1*x)/k1 + (k*x)/k1 + en konstant*4
Til den sidste differentialligning får jeg et resultat med en masse kvadratrødder osv. Er det fordi at ligningen kun kan løses numerisk?
Jeg er kommet frem til dette her (jeg har svært ved at forstå, hvad jeg skal kalde konstanterne for):
y''=k
y = (k*x^2)/2 + en konstant*x + en konstant
y''+k1*y'=k
y = (-en konstant*3*e^-k1*x)/k1 + (k*x)/k1 + en konstant*4
Til den sidste differentialligning får jeg et resultat med en masse kvadratrødder osv. Er det fordi at ligningen kun kan løses numerisk?
Svar #3
12. december 2007 af sofiepoulsen (Slettet)
Jeg skal skrive, hvad ligningernes betydning er i forhold til beskrivelse af bevægelse. Er det rigtigt at k er tyngdeaccelerationen, altså 9.82?? Er k1 gnidningsmodstanden??
Skriv et svar til: 2. ordens differentialligninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
