Matematik

En trekant ABC.

11. december 2007 af BananaNanna (Slettet)
Jaeh. Endnu en opgave, jeg ikke kan finde ud af. Hjælp gerne.

Opg.) I en trekant ABC er <C ret. Endvidere er siden b = 3, og vinkelhalveringslinje vA = 4

Tegn en model af situationen, og bestem de ukendte sider og vinkler i trekant ABC.

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2007 af -Zeta- (Slettet)

Se evt. https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=434438, som starthjælp.

Svar #2
11. december 2007 af BananaNanna (Slettet)

-Zeta-, mange tak for linket, men jeg forstår desværre ikke din forklaring. Ö

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2007 af mathon

v_A's skæring med BC kaldes D

sæt vinkelmålet til grader/degree:

af den retvinklede trekant ADC
fås
cos(A/2) = 3/4 = 0,75, hvoraf

A = 2*cos^-1(0,75) = 82,8192°

B = 90°- A = 90°- 82,8192°

|AB|*cos(A) = 3

|AB| = 3/cos(A)

tan(A) = |BC|/3
|BC| = tan(A)*3


Svar #4
11. december 2007 af BananaNanna (Slettet)

Jamen, hvad er halveringslinjen, overhovedet?

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. december 2007 af mathon

...den linje, der halverer vinklen...

Svar #6
11. december 2007 af BananaNanna (Slettet)

Så skal jeg halvere linje a, men hvad skal fire-tallet så bruges til? Er det A's grad?

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. december 2007 af mathon

...du skal ikke halvere nogen linje, men benytte dens længde som beregningsstørrelse...;-)

Skriv et svar til: En trekant ABC.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.