Fysik
Forkorte er integral
12. december 2007 af
MacAalborg (Slettet)
Hej alle
Jeg sidder her med min studieretningsopgave omkring stive legemers bevægelse, og skal udligne en ligning for inertimomentet for en stang. Jeg har dette;
(m/L)* integraltegn (x^2) - øvre værdi L/2 og nedre L/-2
Der får jeg så (m/L) * [1/3*x^3]-samme værdier^^
Så anvender jeg f(b)-f(a), så jeg får
(m/L)*((1/3*(L/-2)^3)-(1/3*(L/-2)^3)) =....=1/12*m*L^2
Nu kan jeg simpelthen ikke kommer videre og det skal give
1/12 * m * L^2
På forhånd tak
Mvh Marc
Jeg sidder her med min studieretningsopgave omkring stive legemers bevægelse, og skal udligne en ligning for inertimomentet for en stang. Jeg har dette;
(m/L)* integraltegn (x^2) - øvre værdi L/2 og nedre L/-2
Der får jeg så (m/L) * [1/3*x^3]-samme værdier^^
Så anvender jeg f(b)-f(a), så jeg får
(m/L)*((1/3*(L/-2)^3)-(1/3*(L/-2)^3)) =....=1/12*m*L^2
Nu kan jeg simpelthen ikke kommer videre og det skal give
1/12 * m * L^2
På forhånd tak
Mvh Marc
Svar #2
12. december 2007 af peter lind
Det gør det også. Du har i den øvre grænse skrevet (L/-2)^3 og det skal være (L/2)^3. Det er muligvis det der forvirrer dig.
Skriv et svar til: Forkorte er integral
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
